TOKİ’DEN SURİYELİ ÇIKTI! VATANDAŞ İSYAN ETTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOKİ’DEN SURİYELİ ÇIKTI! VATANDAŞ İSYAN ETTİ!


 

Mersin’de toplamda 8 bin 122 konutun hak sahibinin belirleneceği TOKİ 5. etap ilk iş yerim ilk evim projesi kapsamındaki kura çekilişleri devam ederken Suriyelilerin hak sahibi olduğunun ortaya çıkması tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 250 bin konutluk “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi”, “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi” kapsamında TOKİ tarafından Mersin’de inşa edilecek olan 8 bin 100 konutun hak sahibinin belirlenmesi için kura çekiliş töreni düzenlendi.

Mersin merkezde yapılacak 2 bin 122 konut için kura çekimi ile 400 evin inşa edileceği Tarsus ve yine 400 konutun inşa edileceği Silifke için de kura çekiliş törenleri 14-15 Ocak 2023 tarihlerinde Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezinde yapılarak hak sahipleri belirlendi.

Kura çekimi noter huzurunda yapıldı. Kura çekilişinde ismi çıkan hak sahibi vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

 

ÇEKİLİŞLER SÜRÜYOR

Çekilişler dün de bin konutun inşa edileceği Anamur ve 128 konutun yapılacağı Aydıncık için sürdü. Aynı şekilde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişlerde hak sahibi çıkan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

Öte yandan Toroslar’da inşa edilecek 650 konut ve Mut’ta inşa edilecek 400 konut için de bugün noter huzurunda çekiliş yapılacak.

Çekilişler TOKİ internet sitesinden resmi YouTube hesabından canlı yayınlanıyor.

 

SURİYELİ TEPKİSİ

Ancak kura çekilişlerinde hak sahiplerinin isimlerinin yer aldığı listelerin ekranlara yansıtılması ile tepki çeken bir gerçek ortaya çıktı.

Suriyelerin TOKİ vasıtasıyla ev sahibi olmasına imkan tanındığı iddiaları, ekrana yansıyan Arapça isimler ile gözler önüne serildi.

Sosyal medyada duruma tepki gösteren çok sayıda vatandaş, konut ve kira artışı krizi yaşanmasında önemli bir etken olan Arap göçü ile yaşadığı mağduriyetin arttığını savundu. Paylaşımlarda TOKİ başta olmak üzere siyasileri etiketleyerek, duruma tepki gösterdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA