MERSİN YİNE VERDİĞİNİ ALAMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN YİNE VERDİĞİNİ ALAMADI!


 

Yıllardır Türkiye ekonomisine aldığından kat kat fazlasını veren Mersin’de, tablo yine değişmedi. 2023 Yılı Yatırım Programı’nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararında görüldü ki Mersin yine verdiğini alamadı. Mersin’in özellikle 2023 yılında en çok kaynak aktarılan ulaştırma haberleşme yatırımlarında aldığı pay ise yine güdük kaldı. Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen havalimanı, otobanın uzatılması gibi yatırımlar için gelen güdük ödenekler tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Yatırım Programı'nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Karar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Geçen yıl 184,3 milyar lira olan kamu yatırım önceki yıla göre yüzde 146,4 artarak 454 milyar liraya çıktı. Yatırımda ulaştırma-haberleşmenin ağırlığı devam edecek, bunu maden ve eğitim takip ediyor.

Ancak yıllardır Türkiye ekonomisine aldığından fazlasını veren Mersin'de, tablo yine değişmedi. 2023 Yılı Yatırım Programı'nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararında görüldü ki Mersin yine verdiğini alamadı.

Mersin’in özellikle 2023 yılında en çok kaynak aktarılan ulaştırma haberleşme yatırımlarında aldığı pay ise yine güdük kaldı. Mersin’de yıllardır en çok eleştiri konusu olan gündemlerin başında gelen karayolu yatırımlarında de gelenek değişmedi ve beklenen ödenekler 2023’te de gelmedi. Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen havalimanı, otobanın uzatılması gibi yatırımlar için gelen güdük ödenekler tepki çekti.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA