Mersin, yoksul emeklilerin şehri haline geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, yoksul emeklilerin şehri haline geldi


 

Geçmiş yılarda ucuz emekli şehri olarak anılan Mersin’in bugün yoksul emekliler şehrine dönüştüğünü söyleyen TİP Parti Meclis üyesi Bülent Ufuk Ateş, “50 yıldır burada yaşayan insanlar dahi konut sorunu yaşıyor” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü düzenlediği basın buluşmasında gazetecilerle bir araya geldi. Sansür yasası ve internet yasasıyla iktidarın engellemeye çalıştığı özgür basın çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü toplantıda Mersin'in sorunları da ele alındı.

 

“HALKI MECLİSE, MECLİSİ DE HALKA TAŞIYORUZ”

Mersin İl Örgütü binasında yapılan toplantıda konuşan TİP Parti Meclis üyesi Bülent Ufuk Ateş, kökleri 1961’e dayanan ancak 2017’de yeniden resmi olarak kurulan partinin 2018’de örgütlenmeye başladığını anımsattı.

2018’de HDP listelerinden Genel Başkan Erkan Baş ve yardımcısı Barış Atay’ın meclise girdiğini anımsatan Ufuk Ateş, “O zaman verdiğimiz söz, siyaseten iddiamız; halkı meclise, meclisi de halka taşıyacağız’ dedik ve bunu da başarıyla yapıyoruz” dedi.

 

“EMEKÇİLERİN PARTİSİYİZ”

O günden bugüne halkın taleplerini meclise taşıyarak, burada alınan sonuçları halkla tartışarak gündemde tutmaya çalıştıklarını aktaran Ateş, “Düzen partilerine benzemeyeceğiz dedik. Devrimci, sosyalist bir partidir TİP. Halkla birlikte işçi sınıfının partisi olarak çalışıyoruz. Düzen politikaları yüzde 1’lik elit, ekonomiye sahip olan patron sınıfına hizmet ediyor. Biz ise doğrudan yalansız dolansız işçilerin emekçilerin partisi olarak bu doğrultuda politikalar oluşturuyoruz. Bunu büyük ölçüde hayata geçirdik. Zaman zaman güncel politikalar değişebiliyor ama bir tutarlılık sergiledik.

 

KADIN HAREKETİNİ DESTEKLİYORUZ

Konjektüre uygun olarak zaman zaman fraklı hedefler önümüze koyuyoruz. Örneğin EYT meselesi çıktığında buna ilişkin bir tavır belirliyoruz. Önerilerimizi meclise, topluma sunuyoruz. 1960’lı yıllardan bugün mesela güç aldığımız farklı dinamikler var. Örneğin kadın hareketi gibi. Kadın hareketi bugün o dönemden farklı olarak daha devrimci, dinamik bir hale gelmiş durumda. Kadın hareketini temsil etmeye de aday bir parti olarak ortaya çıktık.

 

TİP EKOLOJİST BİR PARTİDİR

Benzer biçimde çere hareketini de temsil ediyoruz. Kapitalizm sadece insanları sömürmüyor, doğayı da sömüren bir ideolojiye sahip. TİP aynı zamanda ekolojist bir parti ve doğa sömürüsüne karşı da doğal politikalar oluşturmaya ve hayat içerisinde bu yönde bir direniş göstermeye çalışıyoruz. Top ki işçi direnişlerinin her zaman yanında olduğumuz gibi… TİP buralardan gücünü alıyor. Gençlik hareketinde var” dedi.

 

“BU KENT ARTIK YOKSUL EMEKLİLERİN ŞEHRİ HALİNE GELDİ”

Açıklamalarında Mersin’e de değinen Bülent Ufuk Ateş, geçmiş yılarda kentin ucuz emekli şehri olarak anıldığını aktardı. “İnsanlar emekli olduktan sonra Mersin’e yerleşirdi. Fakat artık Mersin emekli kent olma özelliğinden çıktı çünkü kiralar ve konut fiyatları müthiş artmış durumda. Bırakın çevre illerden gelecek insanları 50 yıldır burada yaşayan insanlar dahi konut sorunu yaşıyor. Yıllardır Mersin’in ticaret mi, sanayi mi, turizm mi, tarım kenti mi olduğu tartışılır. Bu kent artık yoksul emeklilerin şehri haline geldi” dedi.

 

TİP’E İLGİ YOĞUN

Partiye son günlerde çok yoğun bir ilgi olduğunu da söyleyen Bülent Ufuk Ateş, bu kapsamda özellikle başlattıkları gönüllük kampanyasından çok olumlu sonuçlar aldıklarını kaydetti.

Gördükleri yoğun ilgi ile partinin bir senede alacağı mesafeyi bir hafta içerisinde alır hale geldiklerini ifade eden Ateş, insanların da artık kendilerinin de mücadeleye dahil olma ihtiyacı hissetmesinin de bu ilginin önemli nedenlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

 

ERKAN BAŞ MERSİN’E GELİYOR

Son olarak Mersin’de 28 ocak 2023 tarihinde halk buluşmasına imza atmaya hazırlandıklarını da dile getiren Bülent Ufuk Ateş, şöyle konuştu: “Genel Başkanımız Erkan Baş ve Parti Sözcümüz Sera Kadigil'in katılımıyla 28 Ocak'ta gerçekleşecek olan halk buluşmamız öncesi Mersin sokaklarında halkımızı davet etmeye yönelik çalışmalarımız sürüyor. Mezitli Kültür Merkezi’nde saat 17:00’de gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm Mersinlileri bekliyoruz. Seçim düzlemine girmiş bir ülkeyiz artık. Saray iktidarı seçim startını 14 Mayıs olarak duyurdu. Biz de hızla seçim çalışmalarına verilmeye çalışıyoruz. Mersin’de güçlü bir çıkış yapmak istiyoruz. Siyasi iklim buna müsait, haklılığımız ortada, çizdiğimiz politik hedeflerin doğruluğundan eminiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA