MERSİN YARGISINDA GÖREVDE YÜKSELENLER BELLİ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN YARGISINDA GÖREVDE YÜKSELENLER BELLİ OLDU


 

Mersin yargısında HSK’nın son kararnamesi ile 12 hakim, 8 savcı 5 İdare Mahkemesi Üyesi ve 3 Vergi Mahkemesi Üyesi görevde yükselme hakkı elde etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. HSK kararlarında, birinci dereceye yükselmiş olup 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak adli yargı hakim Cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isimlerinden oluşan listelere yer verildi. Listede 389 hakim, 122 savcı ve 338 idari yargı hakiminin ismi yer aldı.

Aralık 2022 döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek olanlar listeye dahil edilmedi. Birinci dereceye yükseldikleri ve sürelerini bitirdikleri halde listede isimlerini göremeyenler 30 gün içinde HSK'ya yazılı başvuruda bulunmak suretiyle durumlarının incelenmesini isteyebilecek.

HSK'nın bir başka kararında ise 2 yıllık yükselme sürelerini aldıkları aylıkta Aralık 2022 dönemi sonuna kadar bitiren adli yargı hakim, cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarının bulunduğu listeler de yayımlandı.

İŞTE MERSİN’İN YÜKSELEN HAKİMLERİ

HSK’nın kararı kapsamında Mersin’de derecesi yükselen hakimler; merkezde Selda Karayılan Avcı, Süleyman Yıldırım, Mehmet Murat Çopuroğlu, Zeynep Yılmaz, Nezihe Özbilen Peker, Gülay Tezcan Akkuş, Züleyha Budak ve Merve Kaya olurken ayrıca ilçelerde Anamur Hakimi Mehmet Arslan, Mut Hakimi Uğur Kaya ile Tarsus Hakimi İrfan Saraç, Büşra Baynaz Şendağ’da görevde dereceleri yükselen hakimler oldular.

 

İŞTE MERSİN’İN YÜKSELEN SAVCILARI

HSK’nın kararı kapsamında Mersin’de derecesi yükselen savcılar ise merkezde Cumhuriyet Savcısı Adem Efe, Mustafa Murat Yılmaz, Çağrı Soydan, Tarsus’ta Mustafa Cantürk, Şaban Uğuz, Mustafa Çelik ve Büşra Gürlek Kızılışık ile Mut’tan Feride Bingöl oldu.

Ayrıca Mersin İdare Mahkemesi Üyesi Afet Adem, Hüseyin Atak, Ferhat Demir, Hasan Aşık, Sefa Savaş Kan, Mersin Vergi Mahkemesi Üyesi Faruk Parlak, Ali Güney Ulusoy ve Sibel Şuman görevde yükselen isimler oldular.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA