MTSO’DA YEDEKLERE NUR YAĞDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’DA YEDEKLERE NUR YAĞDI


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bizans entrikalarını aratmayan seçim sürecinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Ayhan Kızıltan’ın başkanlık koltuğundan kalkması gündeme gelirken yönetimin düşmesine karşı mevcut yönetim ile muhalifler, yedek yönetim kurulu üyelerine yönelik ziyaret trafiği başlattı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 5 Kasım 2023’te başlayan seçim süreci bir türlü tamamlanamıyor! Bizans entrikalarını aratmayan gelişmelerin yaşandığı seçimlere ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. 

Yenişehir Fuar Merkezi’nde 5 Kasım’da 41 grupta 15 bin üyenin oy vermesi ile başlayan 115 meclis üyesinin seçimlerinde başkan adayları Ufuk Maya ve İsa Çani gruplarından çıkamayarak yarış dışı kaldı. Grubundan çıkarak meclise giren tek başkan adayı Hakan Kayacı olurken, mevcut başkan Ayhan Kızıltan, grubundan çıkamadı ama farklı bir yöntemle meclisi girmeyi başardı.

 

YÜZDE 1 HİSSE İLE MECLİSE GİRDİ

Bir şirketten aldığı yüzde 1’lik pay ile elde ettiği temsil yetkisini kullanarak sanayi grubundan çıkamasa da genel inşaat grubundan seçilerek meclise giren Kızıltan bu sayede başkanlık yarışını sürdürse de kentte büyük tepki çekti.

Mühürsüz oylarla bazı komitelerde seçimin yenilen bazı komite seçimleri nedeniyle geciken yönetim seçimi başkanlık yarışına Alper Gürsoy’un da dahil olması ile işler kızıştı. Hakan Kayacı ve Alper Gürsoy’a karşı yarışan mevcut Başkan Ahşan Kızıltan, kazanmak için her yolu deneği seçimlerden bir oyla galip çıktı.

TEBLİGATIN ELİNE ULAŞMASI BEKLENİYOR

Ancak Kızıltan’ın meclise girmek için ‘taktik geliştirdim’ diyerek izlediği yol ayağına dolandı. Yüzde 1’lik hisse ile temsil yetkisini aldığı şirketteki genel müdürlük görevinin sonlandırılması için harekete geçildi. Şirket yönetimi toplanarak genel kurul kararı alırken, Kızıltan toplantıya katılsa da kararı imzalamadı. Kararın kendisine tebliğ edilmesi için gereken 25 günlük sürenin dolması beklenirken Kızıltan’ın tebligatı alması ile MTSO’daki başkanlığı da meclis üyeliği de düşmüş olacak.

 

KIZILTAN EKİBİNİN PLANI NE?

Kızıltan ve ekibinin bu hamleye karşı Hakan Sefa Çakır’ı başkan yapmak istediği iddiası konuşulurken, muhalefetin de boş durmadığı yeni yönetim seçimi için hareketlendiği gelen bilgiler arasında.

YEDEKLERE YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ

Ancak Kızıltanı’ın başkanlığının düşmesi ile yönetimin kendi içinden bir başkan belirlemesinin önlenmesi iddiası gündeme geldi. Muhaliflerin yönetim içinden başkan seçimine karşı yönetimi delerek yönetime giren 4 kişinin istifa ettirebileceği öğrenildi. Bu 4 kişinin yerine yedeklerden geleceklerde de muhaliflerin ‘istifa’ hamlesi yaparak, yönetimin düşmesi ve yeniden seçime gidilmesi yönünde bir çaba içerisinde olduğu öğrenildi. Buna karşı Kızıltan ve ekibi ile muhaliflerin yedek yönetim kurulu üyelerine yönelik yoğun bir ziyaret trafiği yürüttüğü gelen bilgiler arasında yer aldı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA