HALKIN MENFAATİNE OLSAYDI SİYASİLER ŞOV YAPARDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALKIN MENFAATİNE OLSAYDI SİYASİLER ŞOV YAPARDI!


 

Bakanlıkça Taşucu’nda yapılmak istenen yat limanı ve balıkçı barınağı projesine ilişkin bugün yapılan ÇED’e ilişkin halkı bilgilendirme toplantısında halkın detaylı bilgi talebi bilgilendirmeye gelen müşavirlik firmasını gerdi. Yöre halkı, “Halkın menfaatine olsaydı siyasiler şov yapardı!” diyerek projeye karşı durdu ve toplantının yapılmadığına dair tutanak tutturdu.

HEDİYE EROĞLU

 

Uluslar arası koruma altındaki Akdeniz Foklarının yaşam alanı Mersin’in Silifke ilçesinde ki Taşucu Limanı’nın Cey Holding’e verilerek özelleştirilmesine tepkiler sürürken bu defa bakanlık Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı Projesi için harekete geçti.

Bakanlık 5. Bölge Müdürlüğü tarafından sessiz sedasız hayata geçirilmek istenen proje kapsamında dün Silifke Lütfi Elvan Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Konferans Salonunda ÇED sürecine ilişkin “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı” yapıldı.

 

ZOR SORULARI TUTANAĞA YAZMAK İSTEMEDİLER TANSİYON YÜKSELDİ

Halkın, balıkçıların ve bölgede faaliyet gösteren yatçıların ciddi katılım sağladığı toplantıda itiraz edenler salona sığmadı. Ayrıca limanın kara alanı içinde yapılacak faaliyetler ile ilgili özellikle tedirgin olan işletmelerden de toplantıya katılım oldu.

Toplantıda ÇED Raporunu hazırlayan PPM Kirlilik Önleme ve Yönetimi Dan. Müh. İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından halka bilgi verildi.

Katılımcıların detaylı bilgi almak isteyerek sorular yöneltmesi ile ilgili mühendislik firması cevap vermekte zorlandı. Proje sunumunu yapan yetkilinin yüzeysel bilgi vermesine tepki gösteren Taşucu halkı, “İnsanlara, denize zarar verilmeyecek” açıklamalarını yeterli bulmadı.

Yöne sakinlerinin yaşam alanlarının ortasında limanda yapılacak faaliyetlere dair detaylı bilgi talepleri karşılık bulmazken can alıcı soruları tutanağa yazmamak istemeyen firma yetkilileri tepki çekti. Bunun üzerine toplantıda zaman zaman tansiyon yükseldi.

 

PROJE, CEYPORT PROJESİNİN DEVAMI ÇEVRE YAĞMASI

Avukat Ayşe Doğan ve çevre aktivisti Musa Türkmen öncülüğünde toplantının yapılmadığına dair tutanak tutuldu. Tutanakta özellikle yöre sakinleri ile balıkçılar ve yat işletmecilerinin projeye karşı yoğun şekilde itiraz edildiği belirtilerek, projenin Taşucu halkına, balıkçılara ve yat işletmecilerine hizmet etmek amacıyla yapılmadığını savunuldu. Proje ile balıkçı barınağının bulunduğu alan ile sahilin Taşucu halkını elinden alınmak istendiğinin belirtildiği tutanakta, “Bu ana kadar Taşucu halkından balıkçılar ve yat işletmecilerinden hiç kimsenin fikrinin alınmadığı, bilgilerinin olmadığı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projeye olumsuz cevap verilmediği bilinmekte. Öte yandan proje kapsamında 5 yeni rıhtımın yapılması halinde balıkçı teknelerinin ve yatların manevra olmayacağı açık.

Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı projesinin, Ceyport Projesinin devamında bir çevre yağması olduğu belirtilerek itiraz edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

 

“HALKIN MENFAATİNE OLSAYDI, SİYASİLER BURADA ŞOV YAPARDI”

Toplantıda önemli soruları gündeme getiren bölge sakinlerinden çevre aktivisti Musa Türkmen, vatandaşı tatmin eden bir bilgilendirme yapılmadığını vurguladı.

“Madem bu toplantıyı yapacaktınız neden bizi daha önce bilgilendirmediniz?” diyen Türkmen, “Biz duymasaydık ve duyuru yaparak halkı bilinçlendirmeseydik sizler ‘toplantı yapıldı’ diye tutanak tutacak ve projeyi hayata geçirecektiniz.

Yapılacak olanlar vatandaşın menfaatine yapılacak olsaydı siyasi parti temsilcileri buraya gelip ‘bize oy verin’ der, şov yaparlardı. Bu projeye ilişkin boy boy ilbordlarda tanıtım yaparlardı. Demek ki korkuyorlar ve o nedenle burada yoklar. Bu proje eğer ki yapılırsa ne amaçla kullanılacağı ne yazık ki belirsiz. Ama maalesef ilgili müşavirlik firması sorularımızı taca atarak, cevap vermekten kaçındı. Ama biz sorularımıza yanıt istiyoruz. Bu amaçla imza kampanyası başlatarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA