Ortodoks Kilisesi kapıların depremzedelere açtı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ortodoks Kilisesi kapıların depremzedelere açtı


 

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi depremzedelere kapılarını açtı. Kilise yatakhaneye dönüştürüldü, ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyası başlatıldı.

Haber Merkezi

 

Maraş merkezli depremlerin vurduğu afetzedelerin bölgeden kaçışında ilk adreslerden olan Mersin’de, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarda barınma sorununa çözüm olma çabasında.

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi, depremzedeler için kapılarını açarak seferber oldu. Kilise yatakhaneye dönüştürüldü, ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyası başlatıldı. Peder Coşkun Teymur, "Şu an en büyük ihtiyacımız; barınma. Çünkü buraya gelenleri, 2 gün konuk edebiliyoruz" dedi.Hatay'dan gelen depremzedeler için kilise içerisinde yatakhane oluşturuldu. Hatay'ın Samandağ ilçesinden eşi ve 2 çocuğu ile gelip, kiliseye sığınan Yusuf Geçgin (29), "Çok kötü bir andı. Deprem anında 2 çocuğumu ve eşimi alarak evden kaçtık. Çok şükür, sağ salim çıktık. Birkaç gün araba kaldık, artçı depremler devam etti. Daha sonra buraya geldik. Tek tesellimiz; çocuklarımızın iyi olması" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA