DEPREMZEDELER KUYRUK ÇİLESİNDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEPREMZEDELER KUYRUK ÇİLESİNDE!


 

Mersin’e gelen depremzedelerin ’afetzede’ belgesi için valiliğe kayıt yaptırması zorunluluğu uzayan kuyruk nedeniyle zaman zaman sinirlerin gerilmesine neden oluyor.

Hediye EROĞLU

 

Kahramanmaraş merkezli depremler Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye ve Adıyaman'da yıkımlara yol açtı. Büyük hasar gören 10 ildeki depremzedeler memleketlerini terk ederek farklı şehirlere göç etmeyi sürdürüyor. Bu göçün öncelikli adreslerinden biri olan Mersin’de sayı her geçen gün artarken kentte gelenlere yönelik hizmet sunulmasına yönelik ise büyük bir mesai harcanıyor.

 

EN BÜYÜK MESAİ AFETZEDE KAYIT İŞLEMİNDE

Mersin’e gelen depremzedelerin ’afetzede’ belgesi için valiliğe kayıt yaptırması zorunluluğu bu mesainin önemli bir kısmını kapsıyor.

Kayıt işlemleri; Mersin’in Yenişehir ilçesi Akkent, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarında bulunan Mersin Valiliği hizmet binası önünde büyük kitleler halinde bekleyişlere neden oluyor.

Kente gelen depremzedelerin afetzede belgesi için Valiliğin Açık Kapı Müdürlüğüne kayıt yaptırmaları zorunluluğu uzun kuyruklara neden olurken bu durum zaman zaman sinirlerin gerilmesine neden oluyor.

 

CEMEVİ’NDEN ÇORBA İKRAMI

Öte yandan kentteki sivil toplum kuruluşları mağdur durumdaki depremzedelerin bu uzun bekleyişlerine destek olabilmek için çalışma yürütüyor. Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi bünyesinde hizmet veren Mersin Cemevi, deprem bölgesinden gelip barınmak için Mersin Valiliği önünde bekleyen depremzedelere çorba ikramında bulunarak destek veriyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA