MERSİNLİ YÜKSEĞE, BOŞ ALANLARA KAÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ YÜKSEĞE, BOŞ ALANLARA KAÇTI


 

Hatay’da meydana gelen depremin şiddetli hissedildiği Mersin’de vatandaşlar tsunami korkusu ile yüksek kesimlere kaçtı. Uyarı geri alınsa da vatandaşlar sokakta bekleyişini sürdürürken bazıları aracı olanlar okul bahçeleri ve AVM otoparkları gibi boş alanları tercih etti.

HEDİYE EROĞLU

 

AFAD'dan alınan bilgiye göre merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğündeki deprem, Mersin’de de şiddetli bir şekilde hissedildi. Artçı sarsıntılar nedeniyle korku anlar yaşayan Mersinliler, evlerine girmeyerek dışarıda bekleyişlerini sürdürüyor.

Deprem anında panikle sokağa kaçışan bir çok vatandaşın araçlarına binerek evlerinden uzaklaşmaya çalışması yer yer trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

 

TRAFİK KİLİTLENDİ

Deprem sonrası AFAD ve ardından Mersin Valiliği’nin Hatay depremi sonrası tsunami uyarısı yaparak denizden uzak durulması uyarısı ile korkuyu arttırdı. Bu uyarılar ile birlikte Mersinliler, yükse kesimlere kaçtı. Bu durum da trafikteki keşmekeş arttı. Uyarı geri alınsa da vatandaşlar sokakta bekleyişini sürdürdü.

 

OKUL BAHÇESİNE SIĞINDILAR

Aracı olan bazı vatandaşlar ise okul bahçeleri ve AVM otoparkları gibi boş alanları tercih etti. Soğuk havaya rağmen Mersin Toroslar Hasan Akel Lisesi yanında boş alanda da olası bir felaket korkusuyla çok sayıda Mersinli’nin sığındığı görüldü.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA