ADANA DEPREMİ MERSİN’İ YIKAR MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADANA DEPREMİ MERSİN’İ YIKAR MI?


 

Depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür’ün son depremler sonrası iki nokta için daha uyarıda bulunması ile gözler Mersin’e çevrildi. Kent; “Adana depremi Mersin’i yıkar mı?” sorusuna yanıt bekliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş depremlerinin ardından meydana gelen Hatay depremleri Türkiye’de korkuyu büyüttü. Deprem ülkesi olma gerçeği ile bir kez daha yüzleşilirken gözler Mersin’e çevrildi.

 

GÖRÜR’DEN ADANA DEPREMİ UYARISI

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da art arda meydana gelen depremlerden sonra Adana ve Kıbrıs ile Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan'a dikkat çekti.

Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor" dedi. Görür "Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız" diye belirtti.

Görür açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilmci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var, sevgiyle".

 

KOMŞUDA DEPREMİN MERSİN’E ETKİSİ NE OLUR?

Özellikle bu yöndeki açıklamaların ardından Mersin’de kalitesiz ve eski yapısı nedeniyle güven vermeyen mevcut yapı stoğu endişeye neden oldu. Hemen hemen her kesimden, “Adana depremi Mersin’i yıkar mı?” sorusu yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Özellikle soysal medyada çok sayıda Mersinli ve Maraş ile Hatay depremleri sonrası kente sığınanlar, Mersin’in olası bir Adana depreminin kente etkisine dair bilgi istedi.

 

AÇIKLAMA YAPAN YOK

Mersin’de Maraş ve Hatay depremleri sonrası AFAD’a yapılan başvurular kapsamında hasar tespit çalışmaları devam ederken, olası bir adana depreminin etkilerine dair ise yetkililer hala bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA