Tarsus’ta okul tahliye edildi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta okul tahliye edildi!


 

Tarsus’ta güvenli olmadığı gerekçesiyle ilkokulun 730 öğrencisi başka okula taşındı. Taşınılan okulda çatlaklar olduğunu belirten veliler: “Ayrıca taşındığımız okulda inceleme bile yapılmamış” dedi.

Haber Merkezi

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin şiddetli şekilde hissedildiği Mersin’in Tarsus ilçesinde yıkım yaşanmazken, binalarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre; İlçe merkezindeki Hasan Karamehmet İlkokulunda deprem sonrası hasar tespit edildi. Okul tahliye edilerek okuldaki 730 öğrenci 20 Şubat Pazartesi günü yakındaki Kasım Ekenler Ortaokulunda ders başı yaptı. Ancak Kasım Ekenler Ortaokulu binasındaki ciddi çatlaklar nedeniyle veliler kaygılı: “Kasım Ekenler Ortaokulu binasının sağlam olduğuna dair bir belge henüz bizlerle paylaşılmadı.”

 

“İNECELEMELERDE GEÇ KALINDI”

Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, yaşanan depremlerden hemen sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçtiklerini, okullarda hasar tespit çalışmalarının yapıldıktan sonra eğitim öğretime başlanması gerektiğini ifade ettiklerini belirterek “Ancak yapılacak incelemelerde geç kalındı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler zor durumda bırakıldı” dedi.

“KAYGILARI PAYLAŞTIK, ADIM ATILMADI”

İlçede hasarlı olduğu tespit edilen bazı okul binalarının boşaltılarak öğrencilerinin başka okullara taşındığını söyleyen Yücel “Veliler bizimle iletişime geçerek çocuklarının güvenli bir okula taşınmasını istiyor. Bu durumunda çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade ediyorlar. Bu kaygıları milli eğitim müdürü ile de paylaştık ancak herhangi bir adım atılmadı. Ve çocuklar bu okullarda eğitime başladılar” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA