BAYKENT SİTESİ NE OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAYKENT SİTESİ NE OLACAK?


 

Mezitli’de depremler sonrası hasar gördüğü gerekçesiyle tahliye kararı verilen 8 katlı Baykent Sitesi’nin tahliye edilen sakinleri, parka kurdukları çadır ile endişeli bekleyişini sürdürüyor. Muhtar Aydoğdu, vatandaşın mağdur olduğunu söyleyerek bina ile ilgili nihai kararın bir an önce verilmesi için çağrı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Kahramanmaraş ve ardından Hatay depremleri ile büyük korkunun yaşandığı Mersin’de gözler yapı stoğunun kalitesiz olduğu bölgelerde. Uzmanlar olası bir adana depreminin uyarısını yaparken kentteki bazı binalarda hasar tespiti sonrası tahliyelerin başlaması endişeyi arttırdı.

 

BAYKENT SİTESİ YAN YATTI, SİTE TAHLİYE EDİLDİ

Üç gün önce tahliye edilen depremlerin şiddetli şekilde hissedildiği merkez Mezitli ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nde Baykent Sitesi sağa doğru yan yattı. 1990 yılında yapılan 35 daireli 33 yıllık binada oturan site sakinleri binayı tahliye etti. Daha önce de yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmayan binada oturan bina sakinleri büyük bir korku yaşadı. Depremin ardından siteyi tahliye eden ve geceyi parkta geçiren site sakinleri evlerinde bulunan eşyaları almak için yetkililerden izin istiyor.

 

HALK BOŞ ARAZİLERDE YATIYOR

33 yıllık binada incelemelerin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından evleri mühürlenen ancak aradan geçen 3 güne rağmen akıbeti belirsizliğini koruyan Baykent Sitesi sakinleri, bir an önce akıbetlerinin belli olmasını istiyor. Kış günü geceleri dışarıda boş arazilerde ateş yakarak endişeli bekleyişlerini sürdürdüklerini söyleyen vatandaşlar kararın bir önce verilmesini istiyor.

Evlerine ağır hasarlı oturamaz raporu verilmesi halinde ne yapacaklarını bilmediklerini söylüyorlar.

 

BELEDİYE ÇADIRA YATAK GETİRDİ

Tahliye kararı verildiğinden buyana mahallelinin yanında destek olmaya çalışan Deniz Mahallesi Muhtar Aziz Aydoğdu, vatandaşın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

Baykent Sitesi’nin 3 bloktan oluştuğunu ve 40 daireden 35’inde yaşayanlar bulunduğunu aktaran Aydoğdu, “Binanın deniz tarafına yatık durumdaydı. Deprem olduktan sonra bina eğik olduğu için önlem alındı. Kapıda polis bekliyor, içeriye kimseyi almıyor. Şuan mağdur durumda olan yaklaşık 60 kişi var. Ama insanların evlerinde eşyaları var. Eşyalarını almaları için izin verilmeli. Karar da bir an önce verilmeli. Vatandaş en azından eşyasını kurtarsın.

Parkın alanının içine çadır kurduk. Belediye yatak yorgan yastık, çay, yemek getiriyor ama yağmur yağdığında vatandaş toz toprağın içinde kalacak.

 

ZEMİN SORUNLU

Kaysı Kent ve Yeşil Kent’te de benzer sorunlar ama henüz mühürleme olmadı. Bu siteler içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yazı bekleniyor.

Üç blok bulunan Yeşil Kent’te 120 kişi Kaysı Kent’te de yine bir o kadar kişi yaşıyor. Taşınanlarda var bu sitelerden şuanda. Bizim buranın zemini kum, çamur denilen bir zemin. Bunun üzerine yapılmıştı bu binalar” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA