OKULLAR ALARM VERİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULLAR ALARM VERİYOR!


 

Deprem nedeniyle verilen ara sonrası yeni eğitim öğretime yeniden başlanan Mersin’deki okulların dayanıklılığı endişe veriyor. Deprem bölgesinden gelen nüfus göçü ile öğrenci kapasitesi artan kent okullarının endişe verici hali görenleri dehşete düşürüyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla açılacak okullar Kahramanmaraş depremleri ile kapılarını açamadı. Depremlerin ardından Şubat günü başlayan okullar bu defa da Hatay depremleri ile kapılarını yeniden kapatmıştı. Dün itibariyle depremden etkilenen iller hariç diğer tüm bölgelerde ders zili yeniden çalarken, “Okullar depreme hazır mı?” sorusu gündemde öne çıkan konu oldu.

 

DEPREM BÖLGESİNDEN 7 BİN ÖĞRENCİ GELDİ

Kentte bin 386 okulda 427 bin 500 öğrenci eğitim öğretim alırken bu sayı deprem bölgesinden gelen 7 bine yakın öğrenci ile katladı. Özellikle deprem sonrası aldığı yoğun göç dalgası nedeniyle öğrenci kapasitesi artan Mersin’deki okullarının endişe verici hali görenleri dehşete düşürüyor.

 

TOROSLAR ANADOLU LİSESİ ENDİŞE VERİYOR

Ancak okullar, çözülmeyen sorunlarla kapılarını açtı. Türkiye’de yıllardır en çok tartışılan eğitimin karşı karşıya olduğu ve geçtiğimiz yıllar içinde birikerek büyüyen sorunların gölgesinde açılan okulların yaşadığı içler acısı durum pek çok örnekle haberlerimize yansıdı.

Geçtiğimiz aylarda Toroslar Anadolu Lisesi’nin çözülmeyen sorunları ile bir kez daha manşetimize taşıyarak çözüm çağrısı yapmıştık. Tuvaletlerden içme suyuna, fiziki yetersizlikten hijyenik ve güvenlik tehdidine kadar pek çok alanda yaşanan sorununa çözüm arayan lisedeki eksiklikler, deprem sonrası endişelerin artmasına neden oldu.

 

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KORKU İÇİNDE

Bu okulun yanı sıra son olarak merkez Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden de benzer görüntüler geldi. İki binadan oluşan yerleşkede depremler sonrası binanın ek yerinden ayrıldığı görüldü. Büyük korku ve paniğe neden olan durumla ilgili önlem alınması için yetkililere çağrı yapıldı.

 

OKULLAR İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ

Depremler sonrası Mersinliler, AFAD’a yaptıkları başvurular kapsamında il genelinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmaları hızla devam ederken özellikle okulların fiziki yetersizliği,kalitesi ve kötü yapılaşmaya konu olması başta eğitimciler ile veli ve öğrencileri tedirgin ediyor.

Uzmanlarca sık sık olası bir adana depreminin dile getirilmesi korkuyu büyütürken Mersinliler okulların depreme dayanıklılığı ile ilgili acilen adım atılmasını istiyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA