YAN YATAN BİNA AĞIR HASARLI ÇIKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAN YATAN BİNA AĞIR HASARLI ÇIKTI!


 

Mezitli’de depremler sonrası hasar gördüğü ve yan yattığı iddiasıyla tahliye kararı verilen 8 katlı Baykent Sitesi için ağır hasarlı raporu verildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş ve ardından Hatay depremleri ile büyük korkunun yaşandığı Mersin’de gözler yapı stoğunun kalitesiz olduğu bölgelerde. Uzmanlar olası bir Adana depreminin uyarısını yaparken kentteki bazı binalarda hasar tespiti sonrası tahliyelerin başlaması endişeyi arttırdı.

 

YAN YATAN BAYKENT SİTESİ TAHLİYE EDİLDİ

Depremlerin şiddetli şekilde hissedildiği merkez Mezitli ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nde yer alan Baykent Sitesi sağa doğru yan yattı. 1990 yılında yapılan 35 daireli 33 yıllık binada oturan site sakinleri binayı tahliye etti. Daha önce de yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmayan binada oturan bina sakinleri büyük bir korku yaşadı. Depremin ardından siteyi tahliye eden ve geceyi parkta geçiren site sakinleri evlerinde bulunan eşyaları almak için yetkililerden izin istedi.

 

PARKTA BEKLEDİLER

Ancak polis ekiplerince alınan önlemler alması nedeniyle eşyalarını alamayan site sakinleri zorlu 4 gün geçirdi. Kışın ortasında parkta belediyenin verdiği çadırda yaşamlarını sürdürmeye çalışan site sakinleri, binanın akıbetinin belli olması için yetkilileri göreve çağırdı.

 

AĞIR HASARLI ÇIKTI

Aradan geçen 4 günün ardın Baykent Sitesi ile ilgili beklenen karar geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelmemelerin tamamlanması ile binanın akıbeti belli oldu.

33 yıllık binada incelemelerin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlenen evlerde yapılan incelemeler sonucunda bina için ağır hasarlı raporu verildi.

 

BİNA BOŞALTILIYOR

Tahliyenin ardından zor günler geçiren site sakinlerinin yanında destek olmaya çalışan Deniz Mahallesi Muhtar Aziz Aydoğdu, vatandaşın büyük mağduriyet yaşadığını söyledi.

Baykent Sitesi’nin 3 bloktan oluştuğunu ve 40 daireden 35’inde yaşayanlar bulunduğunu aktaran Aydoğdu, “Binanın deniz tarafına yatık durumdaydı. Deprem olduktan sonra bina eğik olduğu için önlem alındı. Şuan mağdur durumda olan yaklaşık 60 kişi var. Ağır hasarlı raporu verilmesi ile insanlar evlerini boşaltıyor. Vatandaş en azından eşyasını kurtarsın.

Bu insanlar kaç gündür park alanının içine kurduğumuz çadırda yaşamaya çalışıyor. Belediye yatak yorgan yastık, çay, yemek getirdi ama şimdi ne olacak? Bu insanlar zor durumda” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA