PROFESÖR YERE YATARAK ANLATTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PROFESÖR YERE YATARAK ANLATTI!


 

Profesör Selim İnan, Deprem anında merdivenlere gitmemek gerektiğini, cenin pozisyonu alarak korunmaya geçilmesi gerektiğini canlı yayında yere yatarak uygulamalı gösterdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük hasar bırakan deprem sonrası, Türkiye deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleşirken bölgedeki tüm sarsıntıların hissedildiği Mersin’de ise endişeli bir bekleyişi yaşanıyor. Deprem bölgelerinden göç den büyük bir nüfusu kitlesini de barındırır hale gelen Mersin’de endişesi giderek artan vatandaşlar şiddetli hissedilen depremler nedeniyle sorularına yanıt arıyor.

Kente dair yaptığı deprem araştırmaları ile tanınan Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yaptı.

YERE YATIN, CENİN POZİSYONU ALIN

“Depremin önüne geçmemiz mümkün değil, hazırlıklı olmalıyız” diyen İnan özellikle deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili yanlış bilinenlere karşı halkı uygulamalı olarak uyardı. Deprem anında merdivenlere gitmemek gerektiğini, cenin pozisyonu alarak korunmaya geçilmesi gerektiğini canlı yayında yere atarak uygulamalı gösteren profesör Selin İnan, “Depreme karşı neler yapmamız gerekiyor? Deprem oldu hemen aşağılara koşmamalıyız. Merdivenlere yığılırsak, merdivenlerin .basıncı ile binalarda yıkılmalar olur. Deprem anında evimizde hemen en uygun yere cenin pozisyonunda yatmalıyız. Mümkün olduğu kadar alan daraltmalıyız. Tüm itfaiyeciler kurtarma ekipleri insanları bu sayede kurtarıyorlar. Evinizde sağlam olduğunu düşündüğünüz alanlara koltuğun, çamaşır makinesinin, buzdolabının yanına yatabilirsiniz. Ben bunu okullarda öğrencilere yaptırıyorum.

Ayrıca deprem çantamız yanımızda hazır olmalı. İçerisinde el feneri, çatı, biraz para, düdük, kuru gıda veya konserve, ilk yardım çantası çok acil gerekli olan malzemelerdir. Bunları süresine göre yenilemeliyiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA