LİDER LAZIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİDER LAZIM!


 

Deprem korkusu nedeniyle Mersinliler endişeli bir hayat sürürken Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin’den, “Kentsel dönüşüm ile yaşanabilir alanlar oluşturulmalı” çağrısı geldi. Ancak Şahin bunun için “İnsanların binalar tarafından ölmemesini sağlayacağmı’ diyebilen lider lazım” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de olası bir Adana depremi halinde yaşanabileceklerin endişesi günden güne artarken Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin, önemli uyarılar yaptı.

Katıldığı bir televizyon kanalında açıklamalar yapan Şahin, “Eski yapı stoğunu değiştirmemiz gerekli” uyarısı yaptı.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE YAŞANABİLİR ALANLAR OLUŞTURULMALI

Güçlendirmenin faydalı olabileceğini ancak her yapı için bunun geçerli olmayacağını vurgulayan Ünal Şahin, “Bu süreçle ilgili çok farklı söylemler var. Güçlendirmeden ziyade daha yaşanabilir alanlara ihtiyaç var. Çünkü kentin Levantenlerden kalan alanları değil, çoğu tesadüfen göçle oluşan yerleşim yerleri var. Eğriçam gibi mesela. Dumlupınar’ın olduğu kısımlar daha planlı gibi görünüyor ama bu sefer orada da sıvılaşma veya daha niteliksiz yapılaşmanın olduğu çoğu yerlerin kentsel dönüşüm süreci ile değişmesi gerekiyor. Bunların değişmesinin mümkün olduğu ve ölüme sebebiyet verecek yapıların çok fazla olması nedeniyle bunların kentsel dönüşüm sürecinde yaşanabilir alanlara dönüşmesi mümkün.

“İNSANLARIN BİNALAR TARAFINDAN ÖLMEMESİNİ SAĞLAYACAĞMI’ DİYEBİLEN LİDER LAZIM”

En önemli şey; ‘ben, bu kentte, bu ülkede insanların yapılan binalar tarafından ölmemesini sağlayacağım’ diyecek bir liderin bu işin başına geçmesi lazım. Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığının başına böyle birinin geçmesi lazım. Çünkü bu mümkün, bizi kandırmasınlar. Yapamıyorlarsa istifa etmeleri gerekiyor. Çünkü bunlar bugüne kadar gelen farklı farklı siyasilerin, başkanların, bakanların yapmamalarından dolayı bu süreci yaşıyoruz. En büyük temennimiz bu sözü verecek ve arkasında duracak liderlerimizin olması” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA