SEN MERSİN’E BAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEN MERSİN’E BAK!


 

Sürekli Mersin’e gelen göç nedeniyle hükümetten özel statü talep eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in özel işletmeye verdiği için eleştirilen Halk Ekmek Büfeleri’ndeki yoğunluk her geçen gün artıyor! Üretim kapasitesi de arttırılan fabrikada üretilen günlük 85 bin ekmek, 4 merkez ilçede bulunan 50’ye yakın büfede 2,5 liradan vatandaşlara ulaştırılırken yetersiz satış noktası nedeniyle uzun kuyruklar oluşmaya devam ediyor.

Hediye Eroğlu

 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin hemen ardından Mersin yoğun bir göç aldı. Resmi olmayan rakamlara göre kentin yarım milyon kişiye yakın göç aldığı ve bu yükü kaldıramayacağı belirtilerek özel statü kapsamına alınması istenirken, kent yöneticileri ihtiyaçları giderme ve organize etmede yetersiz kalıyor.

Kente gelen yoğun göç nedeniyle iktidardan Mersin’in afet kapsamına alınarak desteklenmesi için sık sık çağrı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mesaisinin büyük kısmını deprem bölgesine ayırırken, kentin ihtiyaçlarının karşılanmasında ki yetersizlikler günden güne artıyor. 

SATIŞ BAŞLADI, KUYRUK UZADI

Deprem felaketinin yaşandığı ilk günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İmar İnşaat bünyesindeki MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’ndaki üretiminin tamamı yıkım yaşanan illere kaydırıldı. Önceki gün ekmek büfelerinin kentte yeniden satışa başlaması ile sıkıntılarda baş gösterdi. Gerek Mersinliler gerekse de kentte konaklayan depremzede vatandaşlar için öncelikli temel ihtiyaç olan ekmeğe erişim ekonomik dar boğaz nedeniyle günden güne zorlaşırken, Halk Ekmek Büfelerine ilgi artıyor.

SAYI ARTTIRILMALI

Üretim kapasitesi arttırılan fabrikada üretilen günlük 85 bin ekmek, 4 merkez ilçede bulunan 50’ye yakın büfede 2,5 liradan vatandaşlara ulaştırılırken yetersiz satış noktası nedeniyle uzun kuyruklar oluşmaya devam ediyor.

Halk Ekmek Fabrikası’na ait büfelerin özel işletmeye verilerek satışın bu şekilde yapılması tepki çekerken, satış noktalarının arttırılmamasına yönelik eleştiriler uzun kuyruklar ile yeniden gündemde öne çıkan konu oldu. Günün her saatinde büfeler önünde oluşan uzun kuyruklara isyan eden vatandaşlar, büfelerin sayısının arttırılmasını istiyor.

KADRO YETERSİZ, SEÇER UZAK

Vatandaşlar her fırsatta iktidara görevlerini yerine getirerek ihtiyaçları giderme çağrısı yapan Başkan Seçer’e, kendi grevlerini hatırlatarak, kentin ihtiyaç duyduğu hizmetler için mesai üretmesi çağrısı yaptı. Kadrosuyla sürekli sıkıntı yaşayan ve değişikliğe giden Vahap Seçer’in kötü yönetim sergileyen ekibinin başında durmak yerine deprem bölgesindeki illerde yoğun zaman geçirmesi kentte eleştiriye neden oluyor.

Resmi rakamlara göre kente 200 bine yakın depremzedenin geldiği söylenirken gayri resmi rakamlara göre kente gelen nüfusun yarım milyona yakın olduğu tahmin ediliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA