‘ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ YOK’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘ÇOCUKLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ YOK’


 

Çocuklarının Tevfik Sırrı Gür Lisesi’ne nakledilmesine tepki göstermek isteyen Gazipaşa İlkokulu velileri, polis engeline takıldı. Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin güvenli olmadığını ve deprem riski barındırdığını söyleyen veliler, çocuklarının can güvenliğinin olmadığını belirtti.

Barış Çoban

 

Gazipaşa İlkokulu velilerinin Tevfik Sırrı Gür Lisesi önünde, çocuklarının Tevfik Sırrı Gür Lisesi'ne nakledilmesine ilişkin yapmak istediği basın açıklaması emniyet güçlerinin engeline takıldı. Valiliğin eylem yasağı kararı olduğunu ve eğitim kurumları önünde basın açıklaması yapmanın yasak olduğunu belirten emniyet güçleri, velilerin açıklama yapmasına izin vermedi. Veliler ise hem Tevfik Sırrı Gür Lisesi'nin olası şiddetli bir depremde yıkılması riski olduğunu hem de ilkokul çağındaki çocuklar için uygun olmadığını belirterek, seslerini duyurmak istedi. Velilerin uzun süreli ısrarına rağmen, emniyet güçleri velilerin açıklama yapmasına izin vermedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN TEVFİK SIRRI GÜR LİSESİ'NDE OKUMASINI İSTEMİYORUZ”

Tevfik Sırrı Gür Lisesi önünde olan Gazipaşa İlkokulu velilerinden Nesrin Kanat, olaya ilişkin görüşlerini gazetemize anlattı. Deprem riskinden dolayı Gazipaşa İlkokulu için yıkım kararı alındığını söyleyen Kanat, " Gazipaşa İlkokulu'nun hemen yan tarafında bizim kardeş okulumuz Gazipaşa Ortaokulu var. Oraya Saadettin Bey İlkokulu'ndan misafir olarak gelen öğrencileri yerleştirdiler. Bu yüzden biz oraya kabul edilmedik. Sonrasında Tevfik Sırrı Gür Lisesi'ne geçiş yapmamıza ilişkin Kararnamenin çıktığını öğrendik. Tevfik Sırrı Gür Lisesi'nin çocuklarımız için uygun olmadığını birçok kez, birçok makama ilettik. Kaymakamlık, valilik, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, üç yere de intikal ederek bizzat açıklamamızı yaptık. Onaylanmış gibi oldu ama şuan hala çocuklarımızı Tevfik Sırrı Gür Lisesi'nde okutma çabasındalar. Öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimiz herkes bu durumdan şikayetçi. Kimse bunu onaylamıyor" ifadelerini kullandı.

 

“TEVFİK SIRRI GÜR LİSESİ UYGUN DEĞİL”

Okul içerisinde, ilkokul çağındaki çocuklar için sorun yaratacak birçok şeyin olduğunu belirten Kanat, "Birincisi, sınıflardaki sıra boyları ilkokul çağındaki çocuklar için uygun değil. İkincisi, Erkekler lavabosu aşağıda, kızlar lavabosu yukarda. Bizim engelli öğrencilerimiz var. Engelli öğrencilerimizin bu lavaboları kullanabilmesi çok zor. Okul içerisindeki merdiven boşlukları çok fazla. Öğrenciler birbirilerini itse, hemen orada ölebilirler. Her şeyi oyun olarak görüyorlar. Bu duruma ne öğretmenler ne de okul müdürü müdahale edemez. Olan o çocuklara ve ailelerine olacak. Bunların her birinin göz önüne getirilmesi gerek. Kantinde sıkıntılı. Kantine baktık, sadece dışarıdan yenilebilecek yiyecekler var. Çocuklara uygun hiçbir yiyecek yok ve  fiyatları fahiş derecede pahalı. Hiçbirimiz bunları kabul etmiyoruz" dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN CANI HİÇE SAYILIYOR”

Büyük çabalarına rağmen Milli Eğiti Müdürlüğü'nün bu duruma müdahale etmediğini anlatan Kanat şöyle devam etti: " Zaten depremden ötürü eğitime bir ay ara verilmişti. Bir ayda ara tatil vardı, etti iki ay. Geriye kaldı kaldı iki ay. Bu çocuklar düzgün eğitim alamadılar. Öğrendiklerini unuttular, öğrenecekleri de unutacaklar. Çünkü kafaları almayacak bu çocukların. Üstüne bir de şuan Tevfik Sırrı Gür Lisesi önündeki İstiklal Caddesi'nde yol çalışması var, iş makineleri geçiyor sürekli. Lisenin kapıları yeterince güvenli değil, o yüzden bu durum çocuklar için tehlike yaratıyor. Çocukların can güvenliği yok. Hiçbir şekilde verimli eğitim alamayacaklar. Çocuklarımızın eğitim hayatı bitmiş gibi bir şey.

Okulun kolonlarında sıkıntı var, duvarlarında sıkıntı var. Kırık şeklinde çatlaklar var. bunlarda çok önemli faktörler. Bir çocuğun, bir insanın canı bu kadar mı hiçe sayılır."



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA