BELEDİYE PARKTAKİ AĞAÇLARI KİMİN BAHÇESİNE DİKTİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYE PARKTAKİ AĞAÇLARI KİMİN BAHÇESİNE DİKTİ?


 

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi’nde sahilde çevre düzenlemesi yapan belediyenin onlarca palmiye ağacını sökerek şahsa ait özel araziye diktiği öne sürüldü.

HEDİYE EROĞLU
 

Silifke Belediyesi’nin, “Hizmet Bizim İşimiz; Taşucu Mahallemizin Sahil Düzenlemesine Başlıyoruz” anlayışıyla hizmet olarak duyurduğu Taşucu sahil düzenlemesi içerisinde kentin simgesi onlarca palmiye ağacının kaybolduğu ortaya çıktı.

 

AĞAÇLAR KAYBOLDU

25 Kasım 2021 tarihinde başlanacağı bilgisi paylaşılan, ama geçen bir yılı aşan süreye rağmen bitirilemeyen çalışmalar kapsamında, yüzlerce metre uzunluğunda bir şantiye alanı etkisiyle vatandaşların sahil kullanım konforu bozuldu. Halkı olumsuz etkileyen düzenlenme alanı içerisinde kentin simgesi olan 30’a yakın palmiye ağacı iddiaya göre kayboldu.

KAYIP AĞAÇLAR KİMİN BAHÇESİNDE?

Taşucu sahil düzenlemesi faaliyetleri içerisinde kayboldukları ortaya çıkan kentin simgesi palmiye ağaçlarının, sökülerek kent merkezinin kilometrelerce uzağında İncekum sahil kenarında inşaatı devam eden ticari bir işletme arazisine taşındığı ileri sürüldü.

AĞAÇLAR KAMUNUN!...

Konuyla ilgili konuşan bölge sakinlerinden çevre aktivisti Musa Türkmen, “Yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda görüldü ki kayıp ağaçlar İncekum sahil kenarında inşaatı devam eden ticari bir işletme arazisine taşınmış durumda. Bahçe düzenlemelerinde süs bitkisi olarak yaygın kullanılan ekonomik öneme sahip palmiye ağaçlarının, Silifke Belediyesi tarafından sürdürülen faaliyet içerisinde onlarcasının birden kamusal alandan sökülerek şahsa ait ticari işletme olarak kullanımı planlanan inşaat arazisine ekilmesi düşündürücüdür.

Son yıllarda gittikçe yaygınlaşan ve kontrol edilemeyen Kırmızı Palmiye Böceği yüzünden palmiye ağaçları zarara uğramakta ve birçok ağaç telef olmaktadır. Palmiye ağaçları üzerinde Kırmızı Palmiye Böceği nedeniyle yaşamsal yönden zaten olumsuz bir etki varken ve bu olumsuz etki nedeniyle ağaçlara olması gerekenden daha fazla önem gösterilmesi gerekirken, onlarca palmiye ağacının yaşama tutunduğu araziden sökülerek şahsa ait ticari işletme arazisine ekilmesi üzücüdür” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA