ANAMUR’DA ÇOCUKLAR ‘İÇİLEMEZ’ SUYU İÇİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR’DA ÇOCUKLAR ‘İÇİLEMEZ’ SUYU İÇİYOR!


 

Anamur’da Güngören ilk ve ortaokulunun içilemez raporu verilen suyunu içmek zorunda kalan öğrenciler ve velilerin isyanına yazar Banu Tozluyurt da ses oldu. Tozluyurt’un yeniden gündeme getirdiği skandalla ilgili MESKİ’nin, “Bölgede sondaj yapıldı, su bulunamadı” yanıtı tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in altyapı sorunu devam ediyor. Yıllardır belediyelerin ihmal ettiği altyapı yatırımlarındaki eksiklikler halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle içme suyu yatırımlarına yönelik eksiklikler halk sağlığını riske atan süreçlere maruz bırakması tepki çekiyor.

 

İÇİLEMEZ RAPORU VAR MI?

Son olarak benzer bir durum Mersin’in Anamur ilçesi Güngören Mahallesinde yaşandı. Mahalledeki çocukların eğitim öğretim gördüğü Güngören İlk ev Ortaokulunun yıllardır tartışmalı olan içme suyu altyapısına ilişkin yapılan incelemelerin sonuçlanması ile korkulan gerçek ortaya çıktı. İnceleme sonucunda okulun içme suyu için ‘içilemez’ raporu verildiği öne sürüldü. Ancak buna rağmen okuldaki öğrenci ve öğretmenlerin başka seçenekleri olmadığı için bu suyu kullanmak zorunda kaldığı ileri sürüldü.

 

BÜYÜKŞEHİR VE MESKİ’YE GÖREV ÇAĞRISI

Konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşımlarda bulunarak duruma tepki gösteren Güngörön Mahallesi sakinleri, çocuklarının ‘içilemez’ denilen suyu içmek zorunda bırakılmasına tepki gösterdi. İçme suyu sorununun çözümü için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’yi göreve çağıran yöre halkı Mersin Valiliği başta olmak üzere ilgili diğer yetkililerin de konunun takipçisi olmasını istedi.

 

ÜNLÜ YAZAR DA ÇÖZÜM ÇAĞRISI YAPTI

Ayrıca bölgeye giden yazar Banu Tozluyurt da duruma isyan ederek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile çözüm çağrısı yaptı. Tozluyurt paylaşımında, “Yıl 2023. Akdeniz’in güzel kıyılarından Mersin’in Anamur ilçesinde Güngören ilk ve ortaokulunda çocuklar “içilemez raporu” verilmiş suyu içmek zorunda! Çünkü içme suyu yıllardır gitmiyor buraya” diyerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur Belediyesi ve DSİ’yi etiketleyerek, sesini duyurmaya çalıştı.

 

“BU SUYUN İÇİLMEZ RAPORU VAR”

Tozluyurt, ayrıca bir de video paylaşarak, “10 dakika bekleterek bu suyu içmek zorundalar. İlgililere bildirildiği halde daha önce pek çok defa başvuru yapılmış ama bir sonuç alınamamış. Zararlı olduğu ispatlanmış bir su ama başka seçenek olmadığı için bir sonuç alınamadığından burada böyle yaşıyorlar. O yüzden biz yetkililere duyuruyoruz Anamur’da Güngören mahallesinde devletin diğer ilgileri bu su soruna el atarsa çünkü bu çocukların içme suyuna ihtilacı var. Bu suyun içilmez raporu var. Su en temel hak” dedi.

 

MESKİ’DEN İLGİNÇ YANIT!

Ancak Tozluyurt’un paylaşımına Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (MESKİ) ilginç bir yanıt geldi. MESKİ: “Merhaba, söz konusu bölgede sondaj çalışması yapılmış ancak su bulunamamıştır. Bahse konu bölgede yeniden sondaj çalışması yapılacak olup, su kaynağına yönelik bir proje çalışması da bulunmaktadır. Bilginize sunarız” diyerek bir işlem yapamayacağını söyledi.

 

MESKİ’YE SERT TEPKİ

Bunun üzerine Banu Tozluyurt, MESKİ’ye tepki göstererek, “Bu yanıtınız çok tatmin edici değil, her yerden gürül gürül su akıyor,tek yapılacak şey yıllardır talep edildiği halde yapılmayan alt yapı. Bu yeni bir sorun değil, defalarca talep edilmiş, çocuklar içilemez raporlu su içiyor farkında değilsiniz sanırız” diyerek sert eleştirilerde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA