Atatürk heykelindeki şapka kayboldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atatürk heykelindeki şapka kayboldu


 

Mersin’in Silifke ilçesinde 2013 yılında Taşucu Belediyesi hizmet binası önüne dönemin belediye yönetimi tarafından yaptırılan Atatürk Heykelinin elindeki şapkanın kaybolduğu ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesinde 2013 yılında Taşucu Belediyesi hizmet binası önüne dönemin belediye yönetimi tarafından yaptırılan Atatürk Heykelinin elindeki şapkanın kaybolduğu ortaya çıktı. Bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından şapkanın kaybolması konusunda çeşitli nedenler ileri sürülse de henüz resmi kaynaklardan yapılmış bir açıklamaya ulaşılamıyor.

 

HİZMET KARMAŞASI VAR

Bölge sakinlerinden aktivist Musa Türkmen, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Bütünşehir yasası kapsamında Taşucu’nun mahalle olması neticesinde Atatürk Heykeli günümüzde belediye eski hizmet binası tanımıyla aynı yerinde durmakta.

Bütünşehir yasası kapsamında belediyesi kapatılarak mahalleye dönüştürülen Taşucu’nun kendi belediyesi tarafından yerinde hizmet alma olanağı ortadan kalktı. Hizmet alanlarının ilçe Silifke Belediyesi ile ilin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi sonrasında hizmet alanları karmaşası oluştu. Öyle ki, kent içerisindeki bir bölgede üç adımlık bir yer ilçe Silifke Belediyesi hizmet alanı olarak belirlenirken, hemen yanındaki üç adımlık yer de il Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı olarak belirlendi ve bu, kentin tamamına yayılan bir hizmet alan paylaşımı, karmaşası olarak etkiledi.

Bütünşehir yasası neticesinde hizmet almada büyük aksaklıklar ve eksiklikler yaşayan Taşucu, kentin öne çıkan simge yapılarına dahi gerekli önemin gösterilmemesi sonucu, Atatürk Heykeli gibi manevi değeri ile öne çıkan yapıları üzerinde oluşan olumsuzluklarla dahi maalesef gündeme gelir oldu.  

2021 yılında balıkçı barınağında kentin neredeyse tarihiyle eş simge yapılarından Deniz Kızı heykelinin bakımsızlıktan ve ilgisizlikten kolu kopmuş ve Taşucu bu olumsuzlukla da gündem olmuştu” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA