SAHİPSİZ MERSİN!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHİPSİZ MERSİN!...


 

Depremler sonrası 6 il afet bölgesi ilan edildi. Ancak gerek büyük göç alınan gerekse de acilen dönüşüme ihtiyacı olan Mersin bu iller arasında yer almayarak sahipsizliğini bir kez daha ortaya koydu!

HEDİYE EROĞLU

 

AFAD, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman da hasarlı yapıların tespit edildiği, bu hasarlı yapıların bulunduğu yerleşim yerlerinin de afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Ancak bu gelişme Mersin’de büyük üzüntüyle karşılandı. Depremlerin şiddetli sarsıntılarının hissedildiği Mersin’de bölgeye yakınlığı nedeniyle yarım milyona yakın göç alınmasına rağmen afet kapsamına alınmaması eleştiri konusu oldu.

Mersin’de aktarılan kaynakların gerek artan nüfus karşısında yetersiz olması gerekse de yerel yönetimlin bu kaynakları verimli ve sağlıklı kullanmaması nedeniyle kent ihtiyaç duyduğu hizmetleri almakta zorlanırken, depremden bu kadar etkilenmeyen illerin atfet kapsamına alınması Mersin’in sahipsizliğini bir kez daha ortaya koydu!

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA