HEM BORÇLANMA İSTEDİ HEM DE ARSA SATIŞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEM BORÇLANMA İSTEDİ HEM DE ARSA SATIŞI!


 

Borçsuz belediye devralan ancak sık sık borçlanma talepleriyle gündeme gelen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit bu defa hem 42 milyon TL borçlanma istedi hem de Menteş Mahallesindeki dev araziyi satma yetkisi!

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediyesi 2023 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının Birinci Birleşimi, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Ülkemizde ve Yenişehir’de hareketli günler yaşamaya devam ediyoruz. Temel gıda malzemelerinin bulunduğu Ramazan paketlerini ulaştırmaya devam ediyoruz. Deprem nedeniyle Yenişehir ve Mersin önemli bir konuk ağırlıyor. Şuanda bine yakın depremzedeyi Yenişehir’de misafir etmeye devam ediyoruz. Onlara sözümüz var, ekmeğimiz bitinceye kadar bölüşeceğiz, onları tüm gücümüzle kucaklamaya devam edeceğiz. Bu yaraları birlikte saracağız. Vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahipleri Yenişehir Halk Masasına bildirerek bu gıda paketlerinden edinebilirler” dedi.

 

4 YIL 6 ANA BAŞLIKTA HİZMET ÜRETTİK

Belediye yönetiminde 4 yılı geride bıraktıklarını söyleyen Özyiğit, bu süreçte hizmetlerini 6 ana başlıkta toparladıklarını söyleyerek, “Bunlar; hareket, eğitim, hemşerilik, dayanışma, kentleşme ve ekoloji. Ve bu 6 ana başlık altında çalışmalar yaptık. Faaliyet raporumuz da zaten komisyona sevk edilecek ve sonuçlarını Cuma günü halkımızla paylaşacağız. Bu arada 4 bizimle göre yapan ve milletvekilliği aday adaylığı için bizden ayrılan Gülcan Kış arkadaşımız ki kendisi 3 dönem görev yapmıştı, en kıdemli meclis üyemizi kaybettik. Kendisine çıktığı yılda başarılar diliyoruz. Gülcan Kış’tan boşayan meclis üyeliğine yine bir kadın arkadaşımız Gülay Uluç geldi. Büyükşehir Meclisinde ise Yenişehir’den Mehmet kardeşimiz temsil edecek” diye konuştu.

 

DEPREMZEDELERİN KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMESİ SAĞLANIYOR

Ayrıca halen devam eden çalışmalara ilişkin de konuşan Başkan Özyiğit özellikle dipremzede vatandaşlara yönelik yapılan hizmetleri alattı. Özyiğit şunları söyledi; “Geçtiğimiz haftalar içerisinde lise öğrencilerimize dron eğitimi verdik. Dron eğitimi onlar için farklı bir duygu ve keyif uyandırdı. Yaklaşık 400 çocuğumuz bu eğitimlerden faydalandı.

Erken çocukluk eğitimlerimizde de devam ediyor. Anne babalarımızı 0-3 yaş eğitim programına aldık hatta mezunlarımızı da verdik. Bu eğitimlerimiz devam edecek ve temennimiz gelecekte ülkemizin temel eğitim istemine erken çocukluk eğitim siteminin sisteme girmesi.

Beceri temelli eğitim merkezimizin ikincisini açmaya yönelik çalışmalarımızda devam etmekte. Ayrıca depremzede vatandaşlarımıza her türlü desteği sağladığımız gibi sporda sanatta da özellikle nitelikli zaman geçirmeleri konusunda büyük bir çaba içerisindeyiz.

Yine önceden ev hanımlarına tenis öğretmekle alakalı projemizi bu kez depremzede çocuklar, gençlerimiz için hayata geçirdik, Spor tesislerimizde futboldan tenise çocuklarımızı eğitime tabi tutuyoruz. Hem öğrenmelerini sağlıyor hem nitelikli zaman geçirmelerini sağlıyoruz.”

 

ENCÜMEN VE KOMİSYONLARDA KİMLERG ÖREV ALDI?

2022 yılı faaliyet raporu görüşmeleri Plan Bütçe ve Ekonomik Hayatın Geliştirilmesi ile proje Geliştirme komisyonlarına sevk edildi.

Daha sonra belediye bünyesindeki 10 ihtisas komisyonda görev alacak isimlerin seçimine geçildi.

İmar Komisyonuna; Musa Taş, Harun Gökalp, Hasan Özcan, Mehmet Yeşil ve Fuat Akbaş seçildi.

Kültür Sanat Komisyonuna; Sevgi Uğurlu, Cuma Şahin, Hacı Bayram Battı, Haydar Özdemir

Ve Yusuf Kaplan seçildi.

Ekoloji Komisyonuna; Şenol Işık, Vahap Düzova, Haydar Özdemir, Hasan Togay ve Fahrettin Kılıç seçildi.

Toplumsal Adalet ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonuna; Sevgi Uğurlu, Hülya Günel, Özkan Özdemir, Destina Albayrak ve Semra Tekeli seçildi.

Proje Geliştirme ve Dış İlişkiler Komisyonuna; Cuma Şahin, Şenol Işık, Aziz Vural, Güney Nihat Gedik ve Fahrettin Kılıç seçildi.

Ekonomik Hayatın Geliştirilmesi Komisyonuna; Vahap Düzova, Mehmet Yeşil, Musa Taş, İzzet Mireş ve Mehmet Ali Aydeniz seçildi.

Eğitim, Bilişim, Gençlik ve Spor Komisyonuna; Hasan Özcan, Günay Uluç, Cevdet Yılmaz, Güney Nihat Gedik ve Semra Tekeli seçildi.

Sosyal Yardım ve Hizmetler Komisyonuna; Hacı Bayram Battı, Günay Uluç, Aziz Vural, Abuzer Döndaş ve Mehmet Ali Aydeniz seçildi.

Gıda Tarım ve Sağlık Komisyonuna; Hülya Günel, Metin Solunoğlu, Mehmet Akkaş, Özkan Özdemir ve Fuat Akbaş seçildi.

Encümene ise İzzet Mireş, Destina Albayrak ve Abuzer Döndaş seçildi.

 

BAŞKAN ÖZYİĞİT 42 MİLYON TL BORÇLANMA İSTEDİ

Seçimin ardından mecliste borçlanma talebi gündeme geldi. Belediye idaresince; sunmakla yükümlü olunan kamu hizmetlerini sürdürebilmek için oluşabilecek nakit ihtiyacının karşılanabilesi amacıyla ve EYT kapsamında emekli olacak personellerin emekli tazminatlarının ödenebilmesi için yurtiçi bankalardan veya iller bankasından 42 milyon TL iç borçlanma yapılabilmesi için yetki istendi. Teklif, Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Başkan Özyiğit geçen sene de 20 milyon TL borçlanma yetkisi almıştı.

 

PARSEL SATIŞI İSTİYOR

Belediye tarafından yürütülen hizmetlerin daha iyi yürütebilmesi için parsel satışı teklifini de gündeme getiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, elde gedilecek gelirin belediye hizmetlerinde kullanılacağını bildirdi. Menteş Mahallesi 21trj-3 pafta, 10471 ada ve 1 nolu parseldeki 5 bin 5 bin 573 metrekare arsanın satışı için Özyiğit, belediye encümenine yetki verilmesini istedi. Teklif; Plan, Bütçe, Ekoloji ve İmar komisyonlarına sevk edildi.

 

CHP’DEN CHP’E RET

Meclis, komisyonlara sevk edilen konuların görüşülmesi ile devam etti. Bu kapsamda Kocavilayet 1/1000 ölçekli imar uygulama planı, plan notları ve açıklama notlarının da kabul edildiği toplantıda bu teklife CHP7li Abdurrahman Yıldız’ın red oyu vermesi dikkat çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA