Gözler AKP’de! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözler AKP’de!


 

AKP’de temayül yoklamaları ve alt komisyon çalışmaları sonrası nihai karar için tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de gözler Erdoğan’ın onayının ardından kesinleşecek aday listesine çevrilmiş durumda. Mersin AKP’de en çok merak edilen ise ithal vekil olarak görev yapan Karamanlı eski bakan Lütfi Elvan’ın akıbeti. Zira Elvan partinin 3 dönem kuralına takılabilir.

HEDİYE EROĞLU

 

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ‘ne yönelik AKP’de aday listesi için nefesler tutuldu. Mersin’de toplamda 123 aday adayının milletvekili olabilmek için başvuru yaptığı AKP’de, heyecan dorukta.

Temayül yoklamaları ve alt komisyon çalışmaları sonrası nihai karar için tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından kesinleşecek aday listesine çevrilmiş durumda.

 

TEMAYÜL YAPILDI

AKP Mersin İl Başkanlığınca, 14 Mayıs'taki milletvekili genel seçiminde aday belirleme işleminin ilk ayağı olan temayül yoklaması 26 Mart tarihinde Toroslar ilçesindeki Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen temayül yoklamasında, milletvekilliğine talip olan 123 aday adayı için dijital ortamda oy kullanıldı. Programda, yaklaşık 2 bin üye, aday tercihini elektronik ortamda yaptı.

 

BİRİNCİ PARTİ OLDUĞUNDA DAHİ 4 VEKİL ÇIKARABİLDİ

AKP’de liste yarışı tüm hızıyla sürürken aday adayları genel merkez ve saray nezninde görüşmelerini aralıksız sürdürüyor. Mersin’de yıllardır istediği başarıya ulaşamayan AKP, 2018 genel seçimlerinde 325 bin 476 oy alarak birinci parti olsa da 13 milletvekilliğinden sadece 4’ünü alabilmişti.

 

3 DÖNEME TAKILABİLİR

AKP’de en çok merak edilen ise Mersin’in ithal vekili olarak görev yapan Karamanlı eski bakan Lütfi Elvan’ın akıbeti. Zira parti Genel Merkezi’nde, daha önce alınan kararla 24, 26 ve 27. dönemi kapsayacağı açıklanan “üç dönem kuralının”, milletvekili listeleri hazırlanırken kesin olarak uygulanacağı görüşü hakim.

Partinin üç dönem kuralına takılan önemli isimleri arasında yer alan Elvan, kural gerçekten tavizsiz işletilirse AKP Mersin listesinde yer alamayabilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA