Adım adım şampiyonluğa | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adım adım şampiyonluğa


 

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu yarı final ilk maçında Botaş’ı 93-65’lik skorla mağlup ederek, yarı final serisinde öne geçti.

BARIŞ ÇOBAN

 

Euroleague'deki final-four için gün sayan Çukurova Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan sezonundaki fırtınası da devam etti. Normal sezonu lider bitiren, ardından çeyrek finalde Çankaya Üniversitesi'ni iki maçta da 100 sayının üzerine çıkarak kolay geçen ev sahibi, yarı final serisine de hızlı başladı. Botaş'ı 93-65 mağlup eden Çukurova, seride 1-0 öne geçmeyi başardı.

Çukurova, karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren Williams'ın pota altını domine etmesiyle skor üstünlüğünü aldı. Rakip Botaş dış atışlarla ev sahibini yakalamaya çalışırken, Williams'a, Gray'in yokluğunda Hayes ile Crvendakic'in de eşlik etmesiyle çeyreği Çukurova periyodu 25-14 önde geçti. İkinci çeyrekte de Çukurova fırtınası devam etti. Ev sahibi ilk dakikalarda rakibine sayı şansı tanımazken, kenardan gelen Özge, Gamze ve Esra'nın skorer oyunuyla farkı artırırken, soyunma odasına 52-32 üstün gitti.

İkinci yarının başında Çukurova adına Hayes iyice oyuna ağırlığını koydu. Yirmi sayılık farkı koruyan ev sahibi son 10 dakikada öncesinde 71-51'lik skorla avantajlıydı. Her kulvarda hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Çukurova ligde yarı final serisi ilk maçını 93-65 kazanarak galibiyet serisini sürdürdü. Hayes 16 sayıyla en skorer isim olurken, Esri 14 sayı, 14 ribaunt ile double-double yaptı. Williams, Crvendakic ve Cansu çift hanelere çıkan diğer isimler oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA