ORTAYA KARIŞIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORTAYA KARIŞIK!


 

Siyasi partiler Mersin milletvekili aday listelerini açıkladı. CHP’de büyük kavgalara neden olan liste, İYİ Parti’de beklendiği gibi geldi. AKP ise sürpriz yaparak Ekonomi Bakanı Nebati’yi Mersin’den aday gösterdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Seçimlerde genellikle Türkiye siyasetine ışık tutan sonuçların alındığı Mersin’de, milletvekilliği adaylığı için yarışacak isimler belli oldu.

2019’da bir milyon 300 bin seçmen oy kullansa da bu sayının bugün artış miktarı bilinmese da kentin aldığı göç ile büyük oranda arttığı düşünülürken, kent seçmeninin 13 vekil çıkarma hakkını nasıl değerlendireceği merak konusu oldu.

Her partinin oyunun bulunduğu Mersin’de Millet İttifakı’nın önde olduğu iddiası öne çıksa da, Cumhur İttifakı da önemli bir oy potansiyeline sahip.

 

HANGİ PARTİ KAÇ VEKİL ÇIKARMIŞTI?

Yüzde 88,75 katılımın sağlandığı 2018 milletvekilliği seçimlerinde bir milyon 304 bin 186 seçmenin oy kullandığı Mersin’de, 325 bin 476 oy alan AKP 4 milletvekili çıkartırken, 304 bin 139 oy alan CHP 3 milletvekili çıkardı. 192 bin 550 oy alan HDP iki vekil çıkartırken, 154 bin 112 oy alan İYİ Parti de 2 vekil çıkardı. MHP ise 145 bin 19 oy alarak 2 vekil çıkardı.

 

DEPREMZEDELER KİLİT OY!

Ancak bu veriler güncelliğini yitirdi. Zira kent nüfusunun bir milyon 935 bini aşması ile seçmen sayısı da artarken, deprem bölgesinden gelip Mersin’de oy kullanacakların sayısının belirsizliği devam ediyor. Depremzedelerin bulundukları illeri seçmeleri halinde verecekleri oy partilerin çıkartacağı vekil sayısında etkili olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA