ELEŞTİRİLİNCE TOPU İKTİDARA ATIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELEŞTİRİLİNCE TOPU İKTİDARA ATIYOR!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her zamanki gibi yine belediye hizmetleri ile ilgili 2022’ye dair kötü performans eleştirilerine, iktidarı suçlayarak yanıt verdi. Seçer 4 yıl olduğu gibi 2022’yi değerlendirmek yerine yine ‘engellendim’ ve ‘borç ödedim’ nakaratlarını da tekrar etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Göreve geldiği 4 yılda büyük projelere imza atamaması, attıklarını ise bitirememesi, zarar eden belediye şirketleri, işçi çıkarmalar ile yaşanan krizler, meclis ve merkezi hükümetle kavga ve sürekli şikayet ederek geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2022’yi de benzer yorumlarla değerlendirdi.

 

“AJİTE EDEREK BAŞARISIZLIĞIN ARKASINA SIĞINAN BİR SİYASETÇİ OLMADIM”

Merkezi bütçeden önemli bir pay alan güçlü bir belediye olduklarını ifade eden Seçer’in, borçların, olumsuzluklar ya da toplumu manipüle ederek, ajite ederek başarısızlığın arkasına sığınan bir siyasetçi olmadığı vurusu dikkat çekti. Her fırsatta sık sık merkezi hükümeti eleştirerek, ‘engellendik’ nakaratından vazgeçmeyerek 4 yıl geçiren Seçer’in bu açıklamaları tepki çekti.

 

“ÖNCEKİ DÖNEMİN BORCUNU ÖDEDİK”

Başarısız, kötü hizmet performansı ile ilgili eleştirileri gerçeklerden saparak yapılmasına tepki gösteren Seçer, “Şunu unutmamalısınız, Mersin BŞB yönetimi, 4 yıl önce geldiği günden itibaren süreç içinde devraldığı koşullar ve bugün getirdiği durumu analiz etmenizde yarar var. Mersin Büyükşehir Belediyesi, o dönemde devraldığı 400 milyon TL’lik borcu şuan 120 milyon dolar seviyesine çekti. Üstelik elimiz ayağımız bağlıyken” dedi.

 

TAZMİNATINI VER GÖNDER

İşçi çıkarma ve geri almama ile ilgili ise kendini savunan Vahap Seçer, “Yararlanamıyorsanız tazminatını öder ve daha karlı olursunuz çünkü yararlanamıyorsunuzdur. Bizim 2022’de toplam personel gideri 1 milyar 274 milyon TL’dir. Personele ödediğimiz tazminat kaybettiğimiz mahkemelerden dolayı 6 milyar TL” dedi.

 

EKMEK KUYRUĞUNA İKTİDAR SUÇLAMASI

Ekmek üretiminin yetersiz olduğu eleştirilerine ise kuyruklar oluşturularak, siyaset yapıldığı iddialarına Seçer’in yanıtı şu oldu; “Şuan 65 bin üretimimiz var bunun 45 bini somun ekmek.

Ama sayın Tat, ‘kuyruklar oluşuyor, yakışmıyor’ denildi. Yakışmıyorsa iktidarınıza yakışmıyor, bana değil ki. Ucuz ekmek almak için soğukta, karda kışta demek ki vatandaşın durumu bu. Ben kapasitem, imkanlar dahilinde ekmek üretip satıyorum” diye konuştu.

 

HÜKÜMET YÜZÜNDEN SİYASET YAPIYORMUŞ!

Belediye başkanlarının siyaset yapması ile ilgili eleştirilere ise Başkan Seçer, kendini hükümetin yaptığı ayrımcılık üzerinden savundu.

Ben rozetini çıkarmış bir belediye başkanıyım. Kentimin her noktasına eşit hizmet götürmek zorundayım. Ama bir yere kadar siyasi jargona müracaat etmem. Eleştirileri başka yerlerden de alıyorum. Bürokratlardan da alıyorum. ‘sayın başkan siz belediye başkanısınız’. Türkiye belediye başkanlarının siyasi olarak şikayet edemeyeceği dönümden çoktan uzaklaştı. En az üzerinden 7-/8 yıl geçti. Bu şikayetler bu kadar olmazdı eskiden çünkü bu kadar ayrı gayrı, kutuplaştırma, ötekileştirme yoktu.  Ama yaptığımız eleştirilerde beyanatlarda o noktaya gelmişsek, bizi değil, bizi bu noktaya getirenleri eleştirin. Kafanızı nereye vursanız bir çözüm bulamıyorsunuz” dedi.

 

METRO İTİRAFI: MALİ TABLO…

Metro ile ilgili de adeta açıp ağzını gözünü yuman Vahap Seçer, “ÇED olmadığı için metro projesini onaylamıyoruz’ deniliyor. Biz de yedik bunu? Gözünüzün önünde ormanlar talan ediliyor, 2 yıldır iki ileri bir geri. Ne diyecekler ‘biz mersin Büyükşehir belediyesin engelledik’ mi diyecekler. Sayın Tat, ‘siz parayı da bulup geleceğiz’ dediniz. Ben buldum parayı.

Metro’yu hiçbir belediye merkezi hükümetin onayı olmadan yapamaz. Yatırım programına alan hükümetsen devamının gelmesini sağlayacaksın. ÇED raporu alınmamış diyerek uydurma gerekçe ile siyasi etiğe sığmayan yalanlar ortaya koymayın.

Mali tablonuz buna müsait değil deyin buna amin derim.

 

SİZ MERSİN’E NE YAPTINIZ?

2019 ile bugünkü bütçemiz arasındaki fark 5 katı. Şuan 10 milyar bütçemiz. Siz 22 yılda her ay vergi gelirlerinden 5’inci, 6’ıncı sırada size vergi ödeyen Mersin’e ne yaptınız?

Havalimanını mı, çeşmeli otobanını mı, sahil yolunu mu bitirdiniz? Bitirdiğiniz bana bir proje söyleyin. Bir proje yok” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA