‘İŞÇİ KONUSUNDA ADALETLİ OLMADIN’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘İŞÇİ KONUSUNDA ADALETLİ OLMADIN’


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 4 yıl önce başkanlık koltuğuna oturur oturmaz performans sistemini işleme alarak binlerce işçiyi işten çıkaran CHP’li Vahap Seçer’e, mahkemeyi kazanmalarına rağmen yeniden başlatmadığı işçiler konusunda ‘adaletli olmadın’ tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde her seçim dönemindi olduğu gibi 2019’da da koltuğa Burhanettin Kocamaz’dan sonra, CHP’li Vahap Seçer’in oturması ile benzer olaylar yaşandı. Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz performans sistemini işleme alarak binlerce işçiyi işten çıkaran CHP’li Seçer’e, mahkemeyi kazanmalarına rağmen yeniden başlatmadığı işçiler konusunda ‘adaletli olmadın’ tepkisi geldi.

“ADALETLİ OLSAYDINIZ MAHKEME İLE İŞE DÖNENLERİ BAŞLATIRDINIZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin denetim komisyonu raporu görüşmelerinde işçiler ile ilgili açıklamalarda bulunan Zafer Şahin Özturan, adaletli olunmadığını savundu.

Siyaset yapmak amacıyla değil şehir, halk adına konuştuklarını söyleyen Özturan, işten çıkarılan işçiler konusunu da bu kapsamda ele aldıklarını bildirdi. Denetim Komisyonu olarak işten çıkarılan işçiler ile ilgili mahkeme kararlarını istediklerini ve yaptıkları incelemeler sonucunda işten çıkarılanlar için 6 milyon TL’ye yakın tazminat ödemsi yapıldığını söyleyen Özturan, “Bunun devamı gelecek. Vicdanen kendimi de sorumlu hissettiğim için üzülüyorum. Bu kadar insanı performans gerekçesiyle işten çıkardık. Siz adalet derken, adalet tecelli etti ve mahkemede bunların hepsinin haklı olduğu ortaya çıktı ve işe iadeleri kabul edildi. Ama ne hikmetse sizinle ilgili en çok üzüldüğüm konulardan birisidir bu konu. Siz hep ‘ben adaletliyim, adaletli olmaya çalışıyorum’ diyorsunuz. Eğer siz bu süreçti adaletli olmuş olsaydınız, mağdur olan işçiler mahkemeyi kazanıp geri geldiği zaman işe başlatır, hakların verir, belediyeyi de bu kadar zarara uğratmazdınız” şeklinde konuştu.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA