CHP’DEN ÇİFTE STANDART! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN ÇİFTE STANDART!


 

Toroslar Belediye Meclisinde Atsız Afşın Yılmaz başkanlığındaki yönetimi usulsüz bayrak alımı ile suçlayan CHP’liler aynı şeyi Büyükşehir yapınca sessiz kalarak çiftçi standart bir tavır sergilemeyi seçti!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de belirli gün ve haftalar için yapılan bayrak alımları ihalelerinin kutlama tarihleri yıllar öncesinden belli olmasına rağmen yanlış zamanda ve doğrudan temin ihalelerle alınmasına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Ancak bu tartışmalarda CHP’li belediye Melis üyelerinin Toroslar Belediyesi yönetimini bu konuda eleştirirken, Büyükşehir Belediyesi yönetimi aynı işlemi aynı koşullarda yaptığında sessiz kalması dikkat çekiyor.

 

TOROSLAR’A USULSÜZLÜK SUÇLAMASI

Son olarak CHP’li bazı meclis üyeleri geçen hafta yapılan Toroslar Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında, denetim komisyonu raporuna şerh düşerek, özellikle bayrak alımında ki usulsüzlük üzerinden tartışma açtı. CHP’li Hasan Özalp Önel, meclis salonunda bağırarak, tekrarla usulsüzlük iddiasında bulundu.

Önal, “Sorunlar doğuran uygulamalardan bir örnek bayrak alımıdır. Yıl içinde 5 ayrı doğrudan temin ile bayrak alımı yapılmış olup, bu alımlarda alım doğrudan temin limitini geçtiği için aynı tarihte sopalı ve sopasız bayrak olarak bölünerek alınmıştır. Bir yıl içinde kullanılacak bayrak miktarı önceden belirlenen açık ihaleye çıkılsa 1 milyon 100 bin TL’ye verilen bayrak alımı, 650 bin TL’ye alınabilir ve kamu zarara oluşturulmazdı. Toroslar Belediyesine doğrudan temin ile alınan bayraklar açıkça kamuyu zarara uğratmıştır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DE AYNI ŞEYİ YAPTI

Ancak CHP’liler aynı konu Büyükşehir Belediyesi’nde benzer şartlarda yapılınca görmezden geldi. Muhalefetin eleştirdiği bayrak alımı ile ilgili tepki Büyükşehir’in Denetim Komisyonu Raporu’na da yansıdı. Raporun tespitler kısmında, “Doğrudan teminlerin fazlalığından yola çıkarak, aciliyet dışı mal/hizmet alımlarının birleştirilerek açık ihale yoluyla yapılması kamusal fayda içerecektir. Örneğin bayrak alımlarının her yılın sarfiyatı hemen hemen aynı sayıda olmasına rağmen, doğrudan temin yöntemiyle alınmıştır. Oysa ihtiyaçlar tek

kalemde destek hizmetleri daire başkanlığı marifetiyle imalatçıdan toplulaştırılarak açık ihale yoluyla alınması belediye bütçesine fayda sağlayacaktır” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA