MHP’Lİ VEKİL ADAYI: MERSİN HAKKINI ALAMIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’Lİ VEKİL ADAYI: MERSİN HAKKINI ALAMIYOR


 

MHP’nin Mersin birinci sıra milletvekili adayı olan Levent Uysal, siyasi hayatına ‘Önce Mersin’ diyerek başladığını söyleyerek, Mersin çok vergi verip ama karşılığını alamayan bir kent. Bu kente yatırımları çekmek için Mersinlilerin vekili ve sözcüsü olmak için Ankara’da merkezi hükümete daha çok baskı yapacağız” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürürken MHP Mersin milletvekili adayları, basının karşısına çıktı.

Mersin basınıyla iftarda bir araya gelen MHP’li adayların programına; MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Tat ve adaylar; Levent Uysal, Serdar Soydan, Mustafa Akın, Olcay Kılavuz, Mehmet Şahin, Kürşat Türker Ercan, Mustafa Yaşar, Kıvanç Derya, Zeynel Korkmaz, Ferda Er, Fatih Önge, Ali Arı, Ali Kaya katıldı. 

 

MERSİN’E BORCUMU ÖDEMEK İÇİN ADAY OLDUM”

Toplantıda ilk olarak 1. sırada yer alan milletvekili adayı Levent Uysal kendini tanıtarak, Mersin’e borcunu ödemek için aday olduğunu söyledi. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi kurucusu olan Levent Uysal, Harvard ve Massachusetts Institute of Technology Üniversitelerinde inovasyon üzerine çalışmalarda bulunan bir isim.

1968 Mersin'in Tarsus ilçesi Evci Köyü doğumlu olduğunu ve gençliğini Mersin’de geçirdiğini ve halen de Mersin’de ticaret yapmaya devam ettiğinin altını çizen MHP Mersin 1. Milletvekili Adayı Dr. Levent Uysal, “Önce Mersin” diyerek bu yola çıktığını ve Mersin’i hak ettiği yere taşımak için gönülden bir gayretle yola koyulduğunu söyledi.

“MERSİN’DE BÜYÜDÜM, ŞANSLIYIM”

Çocukluğunun hoşgörü, birlik ve beraberliğin en önemli değer olarak kabul gördüğü harika bir Akdeniz şehri olan Mersin’de geçtiği için çok şanslı olduğunun altını çizen Uysal, “Bugün sahip olduğum değerlerin tamamı Mersin kültürünün etkisiyle şekillendi. Farklı dinlere ve inançlara mensup mahalle arkadaşlarımla aynı sofrada buluştuğumuz günlere dönüp baktığım da bir kez daha iyi ki Mersinliyim diyorum. Mahalle kültürü içinde kurduğum dostluklar hala benim için en kıymetli olanlardır. Ticaret hayatıma 6 yaşında dedemle birlikte sabah namazından sonra açtığımız Mersin Silifke Caddesi’nde bulunan züccaciye dükkanında öğrenmeye başladım. Çoğu zaman alaca karanlıkta hayata ‘Bismillah’ deyip başlarken gün doğmadan dükkanımızı açmanın ve alın terinin bol rızık getireceğini ilk kez dedemden öğrendim.  Mersin’de okuduğum yıllar, mezunu olmaktan gurur duyduğum okulum ve öğrencisi olmaktan gurur duyduğum değerli öğretmenlerim hayatımdaki çizgimi büyük ölçüde etkiledi. Mersin’den aldığım kültürel mirası geleceğin dünyası ile harmanlayarak teknoloji ve eğitimin bir arada olduğu bir eğitim sistemi ile bugün yurtiçinde ve yurt dışında Türk gençlerine destek vermenin, vatanıma ve milletime katkı sağlamanın haklı gururu içindeyim.  Mersin Dumlupınar Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü Turizm İşletme Bölümü’nü kazandım. Çukurova Holding burslarından faydalanarak üniversiteyi bitirdim. 20 yıla yakın Çukurova Holdingde eğitimim sonrasında çalıştım. 2009 yılında bir vakıf kurdum. İsmi Nişantaşı Eğitim Vakfı, bu vakıf bir meslek yüksekokulu kurdu. Bu yüksekokulu hiçbir destek almadan tamamen ailemle birlikte alın terimle kurdum. 2012 yılında meslek yüksekokulu, üniversiteye dönüştü. 2023 yılındayız 50 bine yakın öğrencimiz var. Eğitimle ilgileniyoruz. Bunun yanında üniversitemizin tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi kurma konusunda çalışmalarımız var. Mersin’de de tarım işi yapıyoruz. Kendi köyüm olan Evci’de başta portakal olmak üzere tarım ürünleri yetiştiriyoruz. Yine ihracatla ilgili çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN’E HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI GETİRECEĞİZ”

Siyasi geçmişiyle ilgili bilgiler de veren Uysal, “Devletimiz ve milletimiz için her zaman ne gerekiyorsa onu yaptık. Ortaokuldan bu yana da bu davaya gönül verdik. Yaklaşık 25 yıldır tüm desteğimi MHP’ye veriyorum. Sayın genel başkanımızın emirleri doğrultusunda bugün buradayız, yarın neresini işaret ederse orada oluruz” dedi.

Mersin’in çok önemli bir lojistik kent olduğunun altını çizen Uysal, “Bir yanda çok önemli bir limanımız var. Yine uluslararası bir havalimanımız yapılıyor. Bu kentte lojistiğin daha da önem kazanması için altyapı çalışmalarına ağırlık vermeliyiz. İkincisi tarım yapıyoruz ama acaba verimli tarım yapabiliyor muyuz? Tarımda ürettiğimiz ürünleri gerçek değerinden satabiliyor muyuz? Bununla ilgili akıllı tarım çalışmaları gerçekleştireceğiz. İlk iş olarak tarıma el atacağız. Üçüncüsü ise turizmde istenilen yerde değiliz. Mersin’e yapılan turizm yatırımları yetersiz. Turizm girişimcilerinin burayı cazibe merkezi olarak görmesi için çalışmalar yapacağız. Yine Mersin’in tabiatında var olan hoşgörü ve kardeşliğini daha da pekiştirmek için çalışmalar yapacağız. Mersin’in Mersinliler tarafından yönetilip yaşanılabilir bir hale getirmek için elimizi taşın altına koyacağız. Mersin çok vergi verip ama karşılığını alamayan bir kent. Bu kente yatırımları çekmek için Mersinlilerin vekili ve sözcüsü olmak için Ankara’da merkezi hükümete daha çok baskı yapacağız" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA