AKLI ARAZİ SATIŞINDA KALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKLI ARAZİ SATIŞINDA KALDI!


 

‘EYT’li personelin tazminatını ödemek için’ diyerek belediye meclisinden 42 milyon TL borçlanma yetkisi alan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in aklı, satmak istediği arazide kaldı!

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan oturumunun ikinci birleşiminde ilginç anlar yaşandı. ‘EYT’li personelin tazminatını ödemek için’ diyerek belediye meclisinden 42 milyon TL borçlanma yetkisi alan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in aklı, satmak istediği arazide kaldı!

 

BAŞKAN, ARAZİ SATIŞINA DAHA SICAK BAKIYOR

Arazi satışı ile ilgili konunun meclise gelmemesini, ‘İmar komisyonu yetiştiremedi galiba’ diyerek sitemle dile getiren Başkan Özyiğit, “Hem borçlanma hem de arsa satışı yetkisinin ikisini birlikte kullanmak gibi bir niyetimiz yok. Burada daha önce de bir meclis kararımız var. Spor tesisimizle alakalı. Ama kullanmadık. Gerek görmedik. Şimdi de bu yetkileri alacağız. Bakarız ki çok hesaplı gerçekten kurumlar

oluşulan bu yükü merkezi hükümet paylaşıyor, sübvanse ediyor ise oradan faydalanırız. Ama şuanda ki aklım; borçlanmak yerine, arsa gelirinden elde edeceğimiz pay ile bu sorunu çözmemiz çok daha efektif geliyor bana.

Dolayısıyla ‘parayı oraya mı harcayacağız, buraya mı harcayacağız’, nereye ihtiyaç var ise oraya harcayacağız. Yıllık şuraya şu kadar harcayacağız diyoruz ama bilemiyorsun, felaketler oluyor, yeniden aktarım yapıyorsun” dedi.

 

SATILMAK İSTENEN DEV ARAZİ ŞEHRİN KIYMETLİSİ

Satışı gündeme gelen arazi, Menteş Mahallesi 21trj-3 pafta, 10471 ada ve 1 nolu parseldeki 5 bin 5 bin 573 metrekare arsa olurken, teklif; Plan, Bütçe, Ekoloji ve İmar komisyonlarında bekliyor. Ancak yöre halkı bu arazi satışına tepkimi. Zira büyük ilgi artan Yenişehir’de yeşil alan ve belediye hizmet alanları altın değerinde görülüyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA