GEL BERABER GEZELİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GEL BERABER GEZELİM!


 

Şanlıurfalı AKP’li Bakan Nebati’nin adaylığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığında Mersin için seçim toplantısı yapması tepkilere neden oldu. Kente gelmeden uzaktan adaylık Mersinlilerce eleştirilere neden olurken CHP’li Başarır, Nebati’ye “Gel beraber gezelim” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

AKP’nin Mersin’de ki ekonomi alanında öne çıkan isimleri milletvekili gösterme geleneği değişmedi. Daha önceki yıllarda Kürşat Tüzmen’den, Zafer Çağlayan’a ve Lütfi Elvan’a kadar genellikle ekonominin emanet edildiği isimleri Mersin’den vekil yapan AKP, yine benzer bir yol izledi. Şanlıurfalı Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, partisi tarafından Mersin’den milletvekili adayı gösterildi.

BAKANLIKTA SEÇİMİ KONUŞTULAR

AKP’den Mersin birinci sıra milletvekili adayı olan Nebati, seçim çalışmalarına hızlıca başlarken, tepki çeken bir buluşmaya imza attı.

Bakan Nebati’nin adaylığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığında, Mersin için seçim toplantısı yapıldı! Toplantıya milletvekili adayları, il başkanı ve teşkilat üyelerinin katıldı.

Buluşmayı sosyal medyadan paylaşan Nebati, “Bugün, istişare mekanizmasının sürekli işlediği partimizin, Mersin Milletvekili adayları, il başkanı ve teşkilat üyeleri ile bir araya gelerek önümüzdeki seçimlere ilişkin çalışmalarımızı değerlendirdik. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan’ın liderliği ve milletimizin teveccühü ile Mersin için mesai kavramı gözetmeksizin var gücümüzle çalışacağız” yorumuna da yer verdi.

 

BAKANLIKLARIN İMKANLARI KULLANILIYOR TEPKİSİ

Fotoğraf, özellikle bakanların, bakanlıkların imkanlarını kullanarak seçim çalışması yaptığına ilişkin tartışmaların yaşandığı günlerde gelmesi nedeniyle büyük tartışma yarattı. Sosyal medyada büyük tepki çeken paylaşıma tepki yağdı.  

 

“MERSİN’E NEŞE OLACAK AMA AKP’YE OY SAĞLAMAYACAK”

Yaşananlara ilk tepki CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan geldi. Partisinin 28’inci dönem için birinci sıradan Mersin milletvekili adayı da olan Başarır, katıldığı bir televizyon programında, Nebati’ye seslendi. “Nebati ne bakanı ekonominin başında maliye bakanı. Nebati Mersin’i pek bilmez” diyen Başarır, “Biz Mersin’de Pazar gezeriz, çarşı gezeriz, esnaf gezeriz. Daha buraya gelmedi. Nebati’ye sesleniyorum; sakın buraya valinin arabasıyla veya makam araban ile gelme. Çünkü artık burada bakanlık yapmayacaksın, milletvekilliği yapacaksın. Halkın parasıyla yakıtıyla, mercedeslerle korumalarla gezmeyeceksin.

Mersin halkı bugün şunu söylüyor; Ali Mahir Başarır da birinci sırada, sen de birinci sıradasın, gelsin benimle her hangi bir pazara, Anamur’dan Yenişehir’e kadar çıksın bakalım insanlar Recep Tayip Erdoğan gibi mi düşünüyor? Nebati gelsin bence bir Pazar gezsin, Mersin milletvekili adayı değil mi? Mersin milletvekili adayı sokağa çıkar alnı açık bir şekilde gezer. Nebati benimle bir pazara gelsin. Çıkalım, ne diyor patates, soğan hakkında ne diyor halk. Önemsiz diyor ya cumhurbaşkanı. Yani Nebati 33 gün boyunca Mersinlilere neşe ama AKP’ye oy anlamında hiçbir katkı sağlamayacak, bunun garantisini vereyim” dedi.

 

MERSİN’DE DURUM NE?

AKP Mersin’de birinci sıradan Nureddin Nebati’yi gösterirken, ikinci sırada Ali Kıratlı, 3’üncü sırada Havva Sibel Söylemez, 4’üncü sırada Faruk Dinç, 5’inci sırada Mehmet Akdoğan, 6’ıncı sırada Ali İhsan Gök, 7’inci sırada Serkan Tanrıkulu, 8’inci sırada Hakkı Meniz, 9’uncu sırada Fatih Dölek, 10’uncu sırada Mustafa Erim, 11’inci sırada Firdevs Aktürk, 12’inci sırada Halit Pekduran ve 13’üncü sırada Seçkin Taş yer aldı.

Partide 3 dönem kuralına takılan eski bakan Karamanlı Lütfi Elvan, listede kendine yer bulamazken, bir önceki dönem il başkanı Cesim Ercik de yine listeye giremeyen isimlerden oldu.

 

MERSİN 13 VEKİL ÇIKARTACAK

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 1 milyon 282 bin 874 kayıtlı seçmenin bulunduğu Mersin’de Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), nüfus verileri kapsamında illerin milletvekili sayıları dağılım tablosuna göre, önceki seçimlerde olduğu gibi bu defa da 13 milletvekili çıkartacak.

 

HANGİ PARTİ KAÇ VEKİL ÇIKARMIŞTI?

Yüzde 88,75 katılımın sağlandığı 2018 milletvekilliği seçimlerinde bir milyon 304 bin 186 seçmenin oy kullandığı Mersin’de, 325 bin 476 oy alan AKP 4 milletvekili çıkartırken, 304 bin 139 oy alan CHP 3 milletvekili çıkardı. 192 bin 550 oy alan HDP iki vekil çıkartırken, 154 bin 112 oy alan İYİ Parti de 2 vekil çıkardı. MHP ise 145 bin 19 oy alarak 2 vekil çıkardı. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA