YILLARDIR BİTMEYEN YOL YİNE SEÇİM VAADİ OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YILLARDIR BİTMEYEN YOL YİNE SEÇİM VAADİ OLDU!


 

Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Çeşmeli Otobanının Taşucu’na uzatılması projesi yine seçim vaadi oldu! AKP; liman, Akdeniz sahil yolundan sonra otobanın Taşucu’na uzatılması projesini de seçim vaadi olarak açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yaklaşılırken AKP’nin seçim beyannamesi de açıklandı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi beyanname ile Cumhur ittifakının seçim vaatleri belli oldu.

 

İLK ETAP 2028’E KADAR, İKİNCİSİ 2035’E KADAR BİTECEK

AKP seçim beyannamesinde Mersin’de yapılacak seçim vaadi olarak, ÇeşmeliOtobanı’nın Taşucu’na kadar uzatılması projesi de yar aldı.

Beyannamede, “2028 yılına kadar yapacağımız Mersin-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi)” ifadesine yer verildi.

Yolun tamamını içeren kısmı ile ilgili ise, “2029-2035 yılları arasında Kızkalesi-Taşucu otoyolu projesi yapımını tamamlayarak milletimizin hizmetine sunacağız" denildi.

ÇİLE DEVAM EDECEK

Bu durum, “Erdoğan seçilirse önümüzdeki 5 yılda da hava alacak Mersin” yorumlarına neden olurken, yıllardır çile yolu olarak da bilenen Mersin -Taşucu arasındaki özellikle turizm için büyük önem taşıyan yoldaki trafik sıkışıklığının devam edecek olması eleştirildi.

 

VALİ APAR TOPAR TOPLANTI YAPMIŞTI!

Geçtiğimiz günlerde Mersin Valiliği’nde, 2017’den buyana yapımı yılan hikayesine dönen Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi’nin, revize projesiyle ilgili değerlendirme ve kurumlararası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Valilikte devam eden toplantıda,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan revize projesi masaya yatırıldı.

Nisan ayı içinde inşaat çalışmaları başlayacak olan proje kapsamında; 42 kilometre anayol ve 11 kilometre bağlantı yolu, 9.974 metre uzunluğunda 7 tünel, 1.616 metre uzunluğunda 5 viyadük, 452.2 metre uzunluğunda 7 köprü, 1.444 metre uzunluğunda 23 üst geçit, 2.848 metre uzunluğunda 32 alt geçit ve 6 köprülü kavşak yapılacak.

 

İHALEYİ KAZANAN KOLİN KAZMA VURMADI

Devletten, en çok ihale alan 5 şirket arasında bulunan Kolin İnşaat, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 23 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirdiği “Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi" ihalesini, tek teklif sahibi olarak kazandı. Aradan geçen bir yılda proje için ‘kazma’ vurmadı.

Kolin inşaatın kazma vurmaması sık sık eleştiri konusu olurken bu esnada bazı bölgeler için acele kamulaştırma kararları verilmesi tepki çekti.

 

KOLİN GARANTİLİ PROJEYE PARA BULAMAYINCA, İHALEYİ FESHETTİ

Geçen yıl CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yap-işlet-devret projelerine verilen garantilere karşın yurtdışından kredi bulunamamaya başlandığına ileri sürdü.

Mersin’deki Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’nun 52 kilometrelik kesimi için yapılan yap-işlet devret ihalesinin ardından Aralık 2021 tarihinde uygulama sözleşmesinin imzalandığını anımsatan Akın, uygulama sözleşmesinin imzalanmasının üzerinden geçen 10 aya rağmen otoyol için kamulaştırma kararlarının çıkmasına karşın henüz bir adım atılmadığını anımsatarak, “İktidara yakın şirketlerden Kolin’in tek başına katılarak aldığı ihale kapsamında avro üzerinden 45 bin araç garantisi verildiği kamuoyuna yansımıştı. Başka bir deyişle 52 kilometrelik yol için günlük 45 bin araç geçmez ise eksik kalan Hazine’den karşılanacak.

Adım atılmayan çakılmayan projeyle ilgili ihaleyi alan Kolin, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sessiz bir şekilde fesih başvurusu yaptı” iddiasını gündeme taşıdı.

 

İHALE TEKRARLANDI

Ancak bu esnada avro üzerinden 45 bin araç garantisi verilen Çeşmeli-Taşucu otoyolu projesi acil koduyla ihale edildiği için dava konusu oldu.

Son ihale ile 2 Şubat 2021'deki ilk ihalede 2 milyar 135 milyon 502 bin lira olan bedel, 10 Haziran 2022'de 5 milyar 635 milyon 925 bin liraya çıktı.

Kazanan ise bir önceki ihaleyi alan Özaltın İnşaat- Yapı & Yapı Şirketleri oldu. Proje için 10

Haziran 2022'de 5 milyar 635 milyon 925 bin TL'lik sözleşme imzalandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA