FACİA GELİYORUM DİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FACİA GELİYORUM DİYOR!


 

Uzmanların sık sık uyardığı olası bir Adana depreminde kötü yapı stoğu nedeniyle büyük yıkımın yaşanmasından endişe edilen Mersin’de, Mehmet Fatih Deveci İlköğretim okulu bitişindeki hasarlı binaların yarattığı tehlike korku ve endişe neden oluyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’de 6 Şubat’tan buyana yaşanan yıkıcı depremleri şiddetli şekilde hissedilen hisseden Mersin’de özellikle okullardaki hasarlar korku vermeye devam ediyor.

Depremler sonrası kalitesiz yapı stoğu nedeniyle büyük korku yaşanan kentte Valilik öncülüğünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda 76 okul boşaltılırken yoğunluk ikili eğitime geçilerek çözülmeye çalışıldı.

BALKONLAR OKUL BAHÇESİNE TAŞIYOR

Ancak bazı okullarda hasar oranlarının düşük çıkması tepki çekerken korkutan görüntülere karşı yetkililerin harekete geçmesi talebi gelmeye devam ediyor. Bu okullardan biri de şehir merkezindeki Mehmet Fatih Deveci İlköğretim Okulu oldu.

Şehrin ortasında çarpık yapılaşmaya kurban giden okul, konutlarla çevrilirken bahçesine kadar taşan balkonlarla dikkat çekiyor.

HAREKETE GEÇİN

Yüzlerce öğrencinin eğitim aldığı okulun bitişiğindeki bazı yapılarda hasarlı görüntüler ortaya çıkarken, gerek okulda görevli öğretmenler gerekse de okulda çocukları eğitim gören veliler korku dolu anlar yaşar hale geldi.

Çevrede okula bitişik durumdaki dükkanların sıvası dökülmüş görüntüleri endişe verirken eğitimciler ve veliler, yetkilileri olası bir faciaya karşı harekete geçmeye çağırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA