Girne-Mersin Deniz Otobüsü seferleri açıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Girne-Mersin Deniz Otobüsü seferleri açıldı!


 

Akgünler Denizcilik Girne Mersindeniz Otobüsü seferlerinin açıldığını duyurdu. Deniz Otobüsü sayesinde Girne - Mersin arasında 4 saatte seyahat edilebiliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye ve Mersin’den, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne seyahatler artarken ulaşımdaki zorluklar tepki çekmeye devam ediyor. İki bölge arasındaki uçak seferlerinin ücretlerinin yüksekliği vatandaşı feribot seferlerine yönlendirirken, yaşanan mağduriyetler tartışmaları da beraberinde getirdi. Mersin’den KKTC’ye feribot seferlerinin sadece Silifke ilçesi Taşucu Limanı’ndan yapılması ve zaman zaman yolcuların yük gemileri ile taşınmak istenmesi tepki çekerken, farklı deniz yolu ulaşım araçlarının hizmete konulması talebi yeniden gündeme geldi.

 

“MERSİN - KKTC ARASI ENGELLER KALDIRILMALI”

Mersin’in turizm sektörünün önde gelen ismi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Baş Danışmanı Numan Olcar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Mersin arasındaki ulaşımın uçağa mahkum edilmesini eleştirdi.

Türkiye’de yurtdışına çıkış yapmak isteyenler için KKTC’nin ilk turizm destinasyonlarından biri olduğunu söyleyen Olcar, “KKTC’ye gidiş popülaritesini sürekli arttıran bir destinasyon. Keza karşıdan bizim tarafa gelişlere de ilgi artıyor. Ancak ulaşım imkanlarının sınırlı olması bu potansiyelin artmasının önündeki önemli bir engel” dedi.

“YOLCULAR UÇAĞA MAHKUM EDİLMEMELİ”

Numan Olcar ancak bu turizm seferinde tercih edilen ulaşım araçlarının sınırlı olmasının vatandaşları mağdur ettiğini belirtti. Yolcu trafiğinde uçakların arz talebe göre sefer yaptığını anımsatan Olcar, “Mersin ve Kıbrıs gibi birbirine çok yakın iki nokta arasında deniz ulaşımı veya yeterli ulaşım aracı olmaması yıllardır büyük eleştiri alan bir konu. Karşılıklı olarak engellerin kaldırılması isteniyor ama insanları sadece uçağa mahkum etmek bunu engelliyor. Ve insanları da mağdur ediyor” dedi.

 

DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ BAŞLADI

Bu eleştirilerin ardından önemli bir gelişme yaşandı Akgünler Denizcilik, Girne – Mersin arasındaki Deniz Otobüsü seferlerinin açıldığını duyurdu.

Açıklama şöyle: “Deniz Otobüsü ile Girne Mersin arasında 4 saatte seyahat edebilirsiniz. Tatil planlarınızı yaparken artık bu seçenek de var! 14 Haziran itibari ile haftada 2 sefer; Girne-Mersin: Pazartesi-Çarşamba 11.00, Mersin-Girne: Salı-Perşembe 12.00”

 

KKTC, GİRNE-MERSİN SEFERİ İÇİN RO-RO GEMİSİ SATIN ALDI

Ayrıca ocak ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye ile olan deniz ulaşımını canlandırmak üzere daha önce faaliyetleri duran devlete ait Denizcilik İşletmeleri Şirketi'ni tekrar aktif hale getirerek Girne-Mersin arasında sefer yapacak bir Ro-Ro gemisi satın aldıklarını bildirmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA