Cumhuriyet size emanet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhuriyet size emanet


 

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, törenle kutlandı. Cumhuriyetin emanet edildiği çocuklar çifte bayram sevinci yaşadı.

GİZEM EKİCİ

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 103'inci yıl dönümü, Mersin’de valilikçe düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar, sabah saat 09.00’da Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve 2 öğrenci tarafından Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun seslendirdiği şarkılara, alanı dolduran çocuklar, ellerinde Türk bayrakları ile eşlik ederek bayram coşkusu yaşadı. Konserin ardından başlayan resmi törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, protokol üyeleri ve askeri erkan katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, törende yaptığı konuşmada, "Ata'mızın ifade ettiği gibi sizlerden çok şey bekliyoruz çocuklar. Aziz milletimizin tüm yokluğa ve zorluklara rağmen istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün yeni Türkiye Yüzyılında daha çağdaş bir Türkiye için gösterdiğimiz çabanın ilham kaynağıdır. Ne mutlu bize ki evlatlarımızı, milli ve dini değerlerimizle köklerimize sıkı sıkıya bağlı ve bir o kadar da yüzü, bilime, teknolojiye ve geleceğe dönük olarak bir anlayışı benimsiyoruz. Ne mutlu bize ki devletimiz ile milletimiz el ele acıyı da mutluluğu da hep birlikte kucaklayabiliyoruz. Ne mutlu bize ki tüm dünyaya çocuk bayramı hediye edecek kadar güçlü inançlı evrensel değerlere sahip milletin evlatlarıyız" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA