Ulaşım zulmü sürüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ulaşım zulmü sürüyor!


 

Depremler sonrası yarım milyona yakın insanın göç etmek zorunda kaldığı Mersin’de, bayramda bu bölgelere ulaşmak isteyenler adeta zulüm yaşadı! Özellikle Osmaniye- Bahçe arasında bayram günü yapılan yol çalışması ile trafik kazaları yolculukların saatler sürmesine neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in çevre illerle olan ulaşımında sorunlar her geçen gün büyüyor. Depremler sonrası artan nüfus hareketliliği ile birlikte en önemli sıkıntıların başında trafik gelirken ulaşımda bölgesel sorunlar da büyüyor.

Depremler sonrası yarım milyona yakın insanın göç etmek zorunda kaldığı Mersin’de, bayramda bu bölgelere ulaşmak isteyenler adeta zulüm yaşadı! Mersin’den depremin vurduğu 11 kente ulaşmaya çalışanlar gerek otoban gerekse de D-400 karayolu üzerinden gerçekleştirdikleri yolculuklarda sıkışıklık nedeniyle büyük zorluk yaşadı.

 

ADANA’DA ŞEHİR İÇİ KİLİTLENDİ

Adana’da şehir içi trafiğe girmek zorunda kalanlar uzun süreli kuyruklarda beklemek zorunda kalırken, bu duruma isyan ettiler. Hem E -5 karayolunda, hem de otoyolda trafik keşmekeşi yaşandı. 30 kilometrelik organize sanayi bölgesinden şehir merkezine gelmek iki saate yakın zaman aldı

Şehir merkezinden Adana Şehir Hastanesi'ne ulaşım bir saat sürerken, Adana'yı transit geçecek araçların şehrin trafiğinde yarattığı yoğunluk tepki çekti.

Mevcut otoyolu şehir içi trafiğin rahatlatılması için tahsis edip, daha kuzeyden geçecek yeni bir otoyol hattı yapılması talepleri gündeme gelirken halk yetkililerin seslerini duymasını istedi.

 

BU SORUN DEVAM EDECEK

Öte yandan Karayolları ekiplerinin özellikle Osmaniye- Bahçe arasında bayram günü yapılan yol çalışmasına da tepki yağdı. Trafik sıkışıklığı yaşanacağı belli olan bir süreçte yol çalışması yapan ekiplere vatandaş isyan etti. Öte yandan bu güzergahta yaşanan trafik kazaları ile yolculukların saatler sürmesi vatandaşın adeta çile yaşamasına neden oldu.

Depremin vurduğu şehirler ile Adana ve Mersin arasındaki yolculuk trafiğinin önümüzdeki süreçlerde de devam edecek olması nedeniyle vatandaşlar ulaşım sorununa çözüm istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA