Görev şehidi mi ihmal kurbanı mı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Görev şehidi mi ihmal kurbanı mı?


 

Mersin Sanayi Sitesi içerisinde bulunan bir mobilya atölyesinde 20 Nisan’da çıkan yangında göçük altında kalarak hayatını kaybeden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı çalışanı Nazmi Çelikkaya’nın, ölümünde bir dizi ihmal yaşandığı iddia edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan Sanayi Sitesi’nde yer alan bir mobilya atölyesinde 20 Nisan’da çıkan yangında Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı çalışanı Nazmi Çelikkaya’nın yanı sıra, işyerinde bulunan 2’si yabancı uyruklu 4 kişi enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından tamamen söndürülürken, işyeri kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

 

İHMALLER ZİNCİRİ Mİ YAŞANDI?

Ancak 5 kişinin yaşamını yitirdiği olay sonrası İtfaiye çalışanı Çelikkaya’nın, ölümünde bir dizi ihmal yaşandığı iddia edildi. İsmini vermek istemeyen bazı itfaiye çalışanları çarpıcı iddialarda bulundu.

Çelikkaya’nın Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında itfaiye eri değil yük taşıma kadrosunda görev yaptığı ve bu görev tanımına rağmen yangına müdahale eden ekipte yer aldığı öne sürüldü.

Ayrıca Çelikkaya’nın yangına müdahaleye uygun özel kıyafet ve donanıma sahip olmadan yangına müdahale ettiği de iddialar arasında yer aldı.

HAKLARINI ALAMIYORLAR MI?

Öte yandan itfaiyecilerin haftada 180 saat çalışması gerekirken 260 saate varan süre mesai yapmak zorunda kaldığı ancak bu durumun fazla mesai ücretlerine yansıtılmadığı da iddialar arasında yer aldı.

 

BÜYÜKŞEHİR’DE BİRİLERİNİN BAŞI YANACAK MI?

Bu çarpıcı iddiaların savcılık soruşturması kapsamında ele alınıp alınmadığı henüz bilinmezken, ihmaller silsilesi sonucu yaşamını yitirmiş olabileceği iddiasının Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ki sorumluların ciddi cezalarla karşı karşıya kalmasına neden olabileceği gündeme geldi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA