Kırsal kalkınma desteği alan firmalar belli oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kırsal kalkınma desteği alan firmalar belli oldu


 

Mersin’de, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında destek alacak 15 firma belli oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin‘de, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na (KKYDP) ilişkin 2022 – 2023 başvuru dönemi sonuçları açıklandı.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre hibe başvuruları bakanlıkça değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

Kesinleşen değerlendirme sonuçlarına göre hibe desteğine hak kazanan başvuru sahiplerine ait listeler il müdürlüğü ilan panosunda ve internet sitesinde yayımlanarak ilan edildi.

Listeler 5 iş günü (24 Nisan - 28 Nisan) süreyle ilanda kalacak olup başvuru sahiplerine ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak.

Başvuru sahipleri, 2020/24 Nolu Tebliğin 33. Maddesinin 5. Bendine göre; askı ilanını takip eden 30 gün (29 Nisan - 28 Mayıs) içerisinde il müdürlüğü ile şahsen hibe sözleşmesi imzalaması gerekmekte. Sözleşme imzalamayan başvuru sahiplerinin proje başvuruları ve değerlendirme sonuçları iptal edilecek.

 

DESTEKTEN KİMLER YARARLANDI?

Açıklama ile Mersin’de KKYDP desteğinden 15 kişi/ kuruluş yararlandığı görüldü.

​Destek alanlardan ilki, Parlak Tarımsal Ürünler İnşaat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi oldu. Şirkete bakliyat eleme tesisinde kapasite artırımı için destek asğlandı.

İkinci olarak destek alan şirket tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması bitkisel ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması için başvuran Sevimoğlu Hububat Gıda İnş. San ve Tic Ltd. Şti’nin kapasite artışı projesi oldu.

Onu, Sadettin Yumuşak isimli çiftçi izledi. Yumuşak, tarımsal üretime yönelik sabit yatırım kapsamındaki yeni modern sera projesi ile desteğe hak kazandı.

Yine Mustafa Küçük isimli üretici de tarımsal üretime yönelik sabit yatırım kapsamındaki yeni modern sera projesi ile desteğe hak kazandı.

Destek alan bir diğer kuruluş da Ankara Susam Ve Tahincilik Gıda San. Tic. Ltd. Şti oldu. Ankara Susam’ın modernizasyon projesi kapsamındaki teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon için şirkete destek sağlanmasına karar verildi.

Ayrıca Efecan Badem Aromatik Bitkiler Yağlar Gıd. Orm. Ürün. San. Ve Tic. AŞ’ye de yine tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması için teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon desteği verilmesi kararlaştırıldı.                     

Destek alan bir diğer şirket de, Ürün Gıda Pazarlama Tic. Ve San. Ltd. Şti. oldu. Ürün Gıda’nın teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon projesi için şirketin modernizasyon projesine destek verilmesine karar verildi.

Mersin’de KKYDP desteğinden yararlanan bir diğer isim de Çiftçi Ali Emil oldu. Emil’in 16 bin 420 metrekare 2 modern muz serası projesinin desteklenmesi kararlaştırıldı.

Destek listesindeki kadın çiftçilerden Ayşe Sena Bayram da destek almaya hak kazandı. Bayram, 5 bin 676 metrekare modern sera projesi için yeni yatırım desteği almaya hak kazandı.

Çiftçi Ferhan Toksoy  da, 3 bin 142 metrekare 2 modern sera projesi için yeni yatırım desteği almaya hak kazandı.

Yine bir başka kadın çiftçi Selma Tuğrul’un da, 3 bin 480 metrekare modern sera projesi desteği alarak, desteklenmesine karar verildi.

Çiftçi Uğur Kurt da, 14 bin 292 metrekare modern sera projesi ile yeni yatırım desteği almaya hak kazanırken, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlardan yararlanmasına karar verildi.

Ayrıca Dan Gıda San. ve Tic. AŞ’nin de teknoloji yenileme ve modernizasyon projesi destek almaya hak kazandı.

 

Okyay Un San. ve Tic AŞ de modern sera yapımı için yeni yatırım desteği almaya hak kazandı.

Son olarak Mersin’de destek almaya hak kazanan firma Akıneller İtimat Sebze Meyve Gıda Maddeleri Komisyonculuk Yemekçilik Nak. İnş Tic. Ltd. Şti. oldu. Firmaya; tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması, çelik silo ve soğuk hava deposu için yeni yatırım desteği verilmesine kararlaştırıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA