Büyükşehir’e tazminat mağduriyetine son çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir’e tazminat mağduriyetine son çağrısı!


 

EYT Mersin Dernek Başkanı Sürücü’den, Büyükşehir Belediyesi’nde EYT ile emekli olması nedeniyle mağduriyet yaşandığına dair duyumlar aldıklarını açıklayarak, “Tazminatlar gecikmeden ödenmeli” çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Emeklilikte Yaşa Takılanların emeklilik işlemleri devam ederken, Mersin Sosyal Güvenlik Kurumu gecenin geç saatlerine kadar Hatay ve Mersin dosyalarını sonuçlandırmaya devam ediyor.

Radyo Ülkü'de yayınlanan Yerel Gündem programına katılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Mersin Dernek Başkanı Murat Sürücü, "İlk başlarda ciddi sorunlar oldu. Dosyalar takıldı. Ancak bir süredir çalışmalar hızlandı ve sonuç almaya başladık. SGK personeli özveri ile çalışıyor. Sayın Müdürümüz Ali Koç Beye teşekkür ediyoruz. Mart ayında başvuru yapanların Mayıs ayı sonuna kadar dosyaları sonuçlanıp emeklilik işlemleri tamamlanacaktır. Arkamızda kimseyi bırakmayacağız ve herkesin dosyaları neticeye kavuşuncaya kadar devam edeceğiz." Dedi.

 

MÜKERRER VE BİLİNÇSİZ BAŞVURULAR SORUN YARATTI

Çok sayıda mükerrer başvuru ile borcu olduğu halde veya henüz şartları tamamlamamış olanların da başvuru yaptığını kaydeden Sürücü, "Edindiğimiz bilgilere göre, kimi vatandaşlarımız e devletten birden çok kez başvuru yapmış, yetmemiş kuruma giderek başvuru yapmış. Tüm bunlar dosya yükünü arttırdı. Bazı vatandaşlarımızın primleri henüz dolmadan başvuru yaptıklarını gördük. Elbette prim, ABO, borçlanma, Bağkur'da prim eşitlenmesi gibi konularda mücadelemiz sürecek. Ama önce bu dosyaların tamamlanması lazım. EYT mücadelesi burada sona ermedi. Bizler sosyal yardım gibi maaş almak istemiyoruz. Bundan sonraki süreçte daha iyi yaşam koşulları için çaba harcayacağız."  Şeklinde konuştu.

“YETERLİ HAZIRLIK OLMADIĞI İÇİN İŞ YÜKÜ ARTTI. HATAY'DAN 35 BİN DOSYA GELDİ”

"Bakanlık gerekli hazırlığı yapmış olsaydı bu kadar gecikme ve sorun yaşanmazdı" diyen Sürücü, şöyle devam etti:

"3 Mart 2023'te yasanın çıkmasıyla başvurular başladı. Ancak Bakanlık gerekli hazırlıkları yapmamıştı. Yaşadığımız deprem felaketi sonrası Hatay'da yaşayan vatandaşlarımızın da dosyalarına Mersin SGK Müdürlüğü baktı. Hatay'dan yaklaşık 35 Bin, Mersin'den ise yaklaşık 40 Bin başvuru yapıldı. Memurların iş yükü bir anda katlandı ama yeterli hazırlık yoktu. Vatandaş endişeye kapıldı. Alınan tedbirler, yapılan personel takviyeleri ile süreç hızlandı. Bu işlemler öyle bir tuşa basarak olmuyor .Herkesin dosyası tek tek inceleniyor. Özellikle 4A/4B/4C gibi farklı statüden primleri olanların hizmet birleştirmeleri, yazışmalar, varsa borçlanmalar zaman almaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında dosyaların işlem sürelerinin uzadığını gördük. EYT'li kardeşlerimizden biraz daha sabır istiyorum."

 

“TAZMİNATLAR GECİKMEDEN ÖDENMELİ”

Belediyelere de çağrıda bulunan Sürücü, "Birçok arkadaşımız yasanın çıkması ile işten çıktı ya da çıkarıldı. Henüz tazminatını alamayan veya taksit taksit alanlar var. Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışan bazı arkadaşlarımızın mağdur edildiği yönünde haberler alıyoruz. Bir kısım arkadaşımız bu endişe ile başvurusunu bile yapamadı. Tazminat ödemeleri bir an önce yapılmalıdır. İlçe belediyeleri de EYT'li kardeşlerimize tazminat ödemesi yapabilmek için borçlanma talep ediyorlar. Borçlanma ile gelecek paralar mutlaka tazminat için kullanılmalıdır. Meclis üyesi arkadaşlarımız bu konuyu yakından takip etmelidir." Diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA