MHP’li adaydan usulsüz çakar kullanımı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’li adaydan usulsüz çakar kullanımı!


 

Usulsüz takılan çakar lambaları, tepe lambalarının cezası varken MHP Milletvekili 12. Sıra adayı Ali Arı’nın seçim çalışmalarında ki araçlarda çakar bulundurması tepkiye neden oldu. Kamuoyuna yansıyan görüntüler sonrası emniyet yetkililerinin olayla ilgili inceleme başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Trafik üstünlüğü olan ambulans, itfaiye, polis ve zabıta araçları ile özel durumlarda seyahat edilen hizmet araçlarıyla geçilmesi gereken emniyet şeritleri, usulsüz olarak çakar kullanan sürücüler tarafından işgal ediliyor.

İçişleri Bakanlığı, eylül ayında 81 il valiliğine genelge göndererek, trafik güvenliğini tehlikeye sokan, yetkisiz olarak çakar kullanan sürücülere yönelik denetimlerin artırılmasını istedi.

Ülke genelinde 2022 yılında polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, yetkisiz çakar kullanan 7 bin 920 sürücü tespit edilerek, para cezası uygulandı.

2021 yılında ceza uygulanan sürücü sayısı ise 6 bin 75 olarak kayıtlara geçti.

 

MAKAMLAR, MEVKİLER, ÇAKARLAR…

Ancak 14 mayıs seçimleri ile birlikte mevki ve makam kaynaklarının seçim propaganda çalışmalarında kullanılması tartışmaları yaşanırken, trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan usulsüz çakar kullanımları da bu tartışmalarda öne çıkmaya başladı.

Usulsüz çakar kullanımında son olarak MHP Mersin 12. Sıra milletvekili adayı olan Tarsuslu Dr. Ali Arı oldu.

 

NEREDEN CESARET ALIYOR?

Arı’nın seçim çalışmaları kapsamında kullanılan araçta usulsüz çakar kullanımı olduğu görüldü. Üstelik bu aracın görüntüsünü kendi sosyal medya hesaplarından paylaşmaya çekinmeyen Arı’nın kanun tanımazlığı dikkat çekti.

Tepkilerin ve eleştirilerin kendisine iletilmesi sonrası çöz konusu çakarları ekibindeki kişilerin taktırdığını öne sürdüğü iddia edilen Arı’nın yasak olduğunu bilmesine rağmen bu araçları neden ve nereden cesaret alarak kullanmaya devam etmesi ise tepki çeken sorular olarak öne çıktı.

Kamuoyuna yansıyan görüntüler sonrası emniyet yetkililerinin olayla ilgili inceleme başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA