Oy ve Ötesi’nden sandık müşahitliği eğitimi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Oy ve Ötesi’nden sandık müşahitliği eğitimi


 

Mersin’de 14 Mayıs seçimleri öncesi sandık güvenliği ve oy kullanmaya yönelik Oy ve Ötesi tarafından sandık müşahitliği eğitimi düzenlendi.

HEDİYE EROĞLU

 

14 Mayıs seçimlerinde Mersin'de oy kullanacak seçmen sayısı 2019 yılına göre yüzde 8,52 artarak 1 milyon 378 bin olurken, özellikle sandık güvenliğine yönelik çalışmalarda yoğun şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda Oy ve Ötesi tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında ‘Sandık Müşahitliği’ eğitimi düzenlendi. Büyük ilgi gösterilen Eğitimler Oy ve Ötesi 1. Bölge Sorumlusu Özlem Öz tarafından verildi.

 

50 BÜYÜK EĞİTİM DÜZENLENECEK

Yurt genelinde en az 100 bin gönüllüye ulaşmayı hedefleyen Oy ve Ötesi Derneği tarafından 50 büyük eğitim düzenlenecek. Sandık müşahitliği eğitimi halka açık olup, her vatandaş kayıt yaptırmadan katılabiliyor. Eğitimin içeriğinde, seçim gününün akışı, gerekli olabilecek durumlarda ihtiyaç duyulacak yasal dayanakların yanı sıra, 8 seçimde biriken tecrübelerden derlenmiş ipuçlarına da yer veriliyor.

Deneyimli ve gönüllü eğitmenler tarafından verilen eğitim, sandık başında görev alacak kişilerin ötesinde konuya dair bilgi edinmek isteyen seçmenlere de hitap ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA