Sendikal haklarımızdan vazgeçmiyoruz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sendikal haklarımızdan vazgeçmiyoruz!


 

Sendikalarının kapatılarak, sendikal haklarının engellenmeye çalışılmasına tepki gösteren Tüm Emeklilerin – Sen üyeleri, “Geleceğimize sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz” dedi.

Barış ÇOBAN

 

Tüm Emeklilerin Sendikası 2017(Tüm Emeklilerin – Sen) Mersin Şubesi, sendikal haklarının engellenmeye çalışılmasına tepki göstermek için Özgür Çocuk Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Emekliler açıklamada, “Sahte yüzdelik zamlar değil, insanca yaşanacak maaş istiyoruz” yazılı bir pankart açtı. Açıklamayı emekliler adına Oktay Canpolat okudu.

 

İKTİDAR EMEKLİLERİ YOK SAYIYOR

Oktay Canpolat, sendikal haklarından vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Emeklilerin kendilerine reva görülen yaşam koşullarına karşı hak temelli örgütlenerek 1995’li yıllardan beri sendikal haklarını kullandıklarını söyleyen Canpolat, “O zamandan bu yana emeklilerin taleplerine kulak verme, haklarını verme yönünde tavır alması gereken, devlet, siyasi iktidarlar emeklilerin öz örgütü olan sendikaları kapatma, engelleme, baskı ile yok saymayı tercih etmektedir. Bütün bunlara rağmen emekliler, sendikal örgütlülüklerini sürdürmüşler, emeklilerin hak mücadelesini sendikal örgütlenme aracılığıyla yerine getirmişlerdir. 30 Kasım 2023 tarihinde Ankara Valiliğine yaptığımız başvuru ile sendikamız Tüm Emeklilerin Sendikası tüzel kişilik kazanmıştır. Geçmişten getirdiği örgütlenme ve mücadele birikimini sadece adı değişen örgütlülüğümüzle bugünlere getirdik” dedi.

 

EMEKLİLER ÖLÜM SINIRINDA MAAŞ ALIYOR

Açlık sınırının 10 bin TL, yoksulluk sınırının 32 bin TL, asgari ücretin ise 8 bin 500 TL olduğu Türkiye’de 9 milyon emeklinin 7 bin 500 TL aylık aldığını belirten Canpolat, “Bu aylık, açlık sınırı bile değil, ölüm sınırıdır. Kalan ömrümüz hastane kapılarında, sağlık hizmeti almaya çalışarak geçiyor. Çalışırken misli misli ödediğimiz sağlık primleri, yok sayılıyor. Sağlık hizmetleri adeta soygun yerine dönüşmüş durumdadır. Aylık bağlanırken uğradığımız haksızlıkların, adaletsizlikleri haddi hesabı yok.

Akşam dağılmış pazarlardan çöpe atılmış sebze meyve toplayan emeklilerin görüntüleri siyasi iktidarın ayıbı değil mi? Demokratik bir ülke, barış içinde bir ülke, kardeşlik içinde, eşitlik içinde bir ülke en başta emeklilerin hakkıdır. İnsanca bir yaşam en temel hakkımızdır. Bu sorunları çözmek yerine sendikal örgütlülüğümüzü engellemeye çalışan siyasi iktidar emeklileri sendikalarını kapatarak sessizleştirmek, örgütsüz bırakmak istemektedir. Bu amaçla sendikamızı da kapatmak istiyorlar” açıklamasında bulundu.

 

DURUŞMANIN TARİHİ BELLİ OLDU

Canpolat, sendikaları için Ankara Valiliği’nin açtığı kapatma davasının ilk duruşmasının 9 Mayıs 2023 tarihinde Ankara’da görüleceğini söyledi. İktidara seslendiklerini söyleyen Canpolat,  şöyle devam etti: “Siyasi iktidara buradan sesleniyoruz. Adalete, hukuka olan inancımızı korumak istiyoruz. Demokratik bir ülke olmanın gereği olarak emeklilerin sendikal haklarını tanıyın, bu davayı geri çekin. Çünkü ne yapsanız da, sendikal haklarımızı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimize sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA