Gültak’ın Kocamaz tepkisine Seçer’den destek geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gültak’ın Kocamaz tepkisine Seçer’den destek geldi


 

14 Mayıs seçimlerine günler kala siyasi çıkışlar, hedef almalar devam ediyor. Son olarak AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Küçük Çarşı’nın yıkımı üzerinden “Hakkımı helal etmiyorum” diyerek İYİ Partili Burhanettin Kocamaz’ı hedef aldı. İYİ Parti ile CHP ittifakta olsa da Vahap Seçer de, Gültak’a destek verdi!

HEDİYE EROĞLU

 

Seçim yaklaştıkça artan siyasi tansiyon nedeniyle kentin önde gelen dinamikleri birbirlerini hedef almayı sürdürüyor. Son olarak AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Küçük Çarşı’nın yıkımı üzerinden İYİ Partili Burhanettin Kocamaz’ı hedef aldı. İYİ Parti ile CHP ittifakta olsa da Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Gültak’a destek verdi!

 

“ŞEHRİN TARİHİ KADERİYLE BÖYLE OYNANMALI”

İlginç anlar Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısında yaşandı.

MESKİ ile ilgili söz alan Başkan Gültak, kurumun yeni binasının kent için çok da hayırlı olmadığına dikkat çekti. Söz konusu binanın yapımı öncesi bölgede bulunan Küçük Çarşı’nın yıkımının gerçekleştirdiğini anımsatan Gültak, “Yeni MESKİ binasının Mersin için hayırlı olduğunu düşünmüyorum. Orada büyüyen bir esnafın çocuğuyum ben. Orada bir Küçük Çarşı vardı. Siz elinizde bir malzeme buldunuz bunu en iyi şekilde değerlendirdiniz. Benim gibi birçok Mersinli’nin hayatı orada geçti. Tüm köylünün geldiği salçasını aldığı, alışverişini yaptığı çok güzel nezih bir çarşıydı. Şehrin tarihi kaderiyle böyle oynanmalı.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Kimin yaptığı belli, dönemin büyükşehir belediye başkanı, siz değilsiniz. Bu arkadaşları ve buna alet olanları ben kınıyorum. Bu şehrin kaderi ile oynanmamalı. Bunlar tarihi dokulardır. Evet yapıldı, siz elinizde buldunuz, düzelttiniz, MESKİ’ye yönlendirdiniz. Teşekkür ediyoruz size, konunun sizinle hiç alakası yok. Ama bundan sonra mersin merkez olur, Tarsus olur veya başka bir ilçe olur. Oranın insanları ile, yaşlıları, akademisyenleri el görüşmeden bu tür yapıları ortadan kaldırmak şehrin kaderiyle, tarihiyle oynamaktır. O insanlara hakkımı helal etmiyorum. Benim çocukluğum orada geçti. Birçok insan da hakkını helal etmiyor” dedi.

 

SEÇER, GÜLTAK’A HAK VERDİ

Başkan Gültak’ın sert açıklamaları sonrası ilginç çıkış CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den geldi. Sık sık karşı gerek siyasi tartışmalarda gerek belediye çalışmalarında karşıya gelen ikili Kocamaz’a karşı birleşti. Seçer de eleştirilere hak vererek, Gültak’ı destekledi.

 

KENT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mersin Akdeniz İlçesinde yer alan 125 yıllık tarihi Küçük Çarşı, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılı Şubat ayında Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkıldı.

Eşyalarını kelepir fiyatına satmak zorunda kalan esnaf, Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, “Bu sana yakışmadı” diye sitemde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA