Yeşil Sol’dan coşkulu miting | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeşil Sol’dan coşkulu miting


 

Kritik seçimin Mersin’deki son mitingi Yeşil Sol Parti’den geldi. Mersin’deki coşkulu mitingde ‘Bir oy Yeşil Sol Parti’ye, bir oy Kılıçdaroğlu’na çağrısı yapılarak, kentte 2 olan milletvekili temsilinin 4’e çıkartılması çağrısı yapıldı.

Barış ÇOBAN

 

14 Mayıs seçimlerine günler kala Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Mersin’de Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında miting düzenledi.

“Büyük Mersin Mitingi” ismiyle düzenlenen mitinge; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Sözcüsü Berdan Öztürk, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Toplumsal Özgürlük Partisi(TÖP) Sözcüler Kurulu üyesi ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Perihan Koca, tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve sanatçı İlkay Akkaya katıldı.

 

‘BAY BAY TEK ADAM’

Konuşmasına, “Bay bay tek adam” diyerek başlayan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Mersin’in deprem sonrası aldığı yoğun göçe dikkat çekti. Akdeniz, “Bu deprem suçlarının hesabını soracağız. Enkaz altında kalan canlarımızın hesabını soracağız. Utanmadan enkazların üzerine tek adamın afişlerini yapmışlar. Sizin çürümüş düzeninizi 14 Mayıs’ta göndereceğiz. Emeğin ve özgürlüğün kapısını açıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“EŞİTLİKTEN, ÖZGÜRLÜKTEN YANA BİR DÜNYAYI KURACAĞIZ”

14 Mayıs’ta AKP-MHP iktidarının savaş politikalarının göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlatan SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, “Bugün Reyhanlı Katliamı’nın yıl dönümü. DAİŞ barbarlığına karşı bir seçim. Her gün zenginleri daha fazla zenginleştirmeye çalışanlarla yoksulları daha fazla yoksullaştırmaya çalışanlar arasındaki bir seçim. Hep birlikte zafer çığlıklarını buradan yükseltmeye başlıyoruz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak eşitlikten, özgürlükten yana bir dünyayı hep birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

 

AĞACIMIZIN MEYVESİ BARIŞTIR”

 Başak Demirtaş ise hep birlikte zindandaki bütün arkadaşları özgürleştireceklerini belirterek, “Mersin’de köylerimiz yakıldı, işkenceler gördünüz diye buraya geldiniz ama burada da yaşadığını haksızlıklar bitmedi. Zindanlarda binlerce Kürt genci var. İnsanlarımız hala aç ve yoksul. Hala dilimiz yasaklı ve kimliğimiz ikinci sınıf ama bütün bu zulmün de bir sonu var. 14 Mayıs’ da bunun bir başlangıcı olacak. Bu seçimde tek bir oyumuz bile ziyan olmamalı. Bu oylarımızla ağacımızı bol bol sulayacağız ki meyvesi bol olsun. Bu ağacımızın meyvesi kardeşliktir, bolluktur, berekettir, barıştır, huzurdur. Bugüne kadar AKP’ye oy vermiş Kürtlere seslenmek istiyorum. Müslüman zalim olmaz, hırsız olmaz. İslam her şeyden önce güzel ahlaktır ama bunların söylediklerinin yaptıklarının İslam ile alakası yoktur. Kürt halkının her bir ferdini Yeşil Sol Parti’ye davet ediyorum. Gelin bu zulüm iktidarını birlikte gönderelim.”

HİKAYEMİZ MERSİN’DE YAZILIYOR”

Mitingde konuşan HDP’li Buldan da, “Hep birlikte 5 gün sonra Türkiye’de yeniden bir tarih yazacağız, Yeşil Sol’un tarihini yazacağız ve güçlü bir şekilde parlamentoya gideceğiz. Bu görüntü değişimin kaçınılmaz olduğunun görüntüsüdür. Bu görüntü artık AKP iktidarına tahammülsüzlüğün görüntüsüdür. Bu görüntü Türkiye halklarını bu ülkede değişim ve dönüşümden yana olduğunun göstergesidir. Bu topraklarda yeni bir hikayenin yazılacağının görüntüsüdür. İşte Yeşil sol, işte partimiz, işte halkımız ve işte hikayemiz Mersin’de yazılıyor.

 

“BU ÜLKENİN EN BÜYÜK BEKA DERDİ AKP VE MHP’DİR”

“AKP ve MHP neredeyse orada yalan, hırsızlık, talan vardır. Nerede bir hukuksuzluk, yalan varsa orada AKP ve MHP vardır” diyen Buldan,

Halka vaat edecekleri hiçbir şey kalmadı. Sadece yaptıkları tek şey var bu ülkenin halklarına hakaret etmek, tehdit etmek, parmak sallamak. Onlar Mersin’de yaşayan halkımızın neler yaşadığını bilmezler. Bu ülkede sefalet, açlık, yoksulluk var mı bunu bilmezler. Ama size söz veriyoruz, onları soğan ve patates ile göndereceğiz.

Milyonlar bu ülkede yoksuluz, hukuksuzluk var, açız diyor ve bu ülkede artık sizin gitmenizi istiyor. Ama milyonların geçinemediğinden onların haberi olmadığı için dertleri bekadır. Oysa bu ülkenin en büyük beka derdi AKP ve MHP’dir. Bu ülkenin en büyük sorunu bugün AKP ve MHP zihniyetidir” dedi.

Bu nedenle 14 Mayıs’ın çok önemli olduğunu söyleyerek gençlere seslene Pervin Buldan, “Hepimizin kaderini değiştirecek olan bir seçimdir. Bu ülkede yaşayan gençlerin ilk defa oy kullanacak olan seçmenlerin büyük bir sorumlulukla bu değişim ve dönüşüme el vermesi gerekiyor. İlk oy çok kıymetlidir. Çok anlamlıdır. İlk oylar mutlaka ve mutlaka Yeşil Sol’a verilmelidir. Yeşil Sol olarak parlamentoya girmeye hazırlanıyoruz. En az 100 vekil dedik. Ama bunun en az 4 tanesinin Mersin’den çıkmasının kesin olarak olması gerektiğini düşünüyoruz.

 

“BAHAR TAYYİP ERDOĞAN’IN GİDİŞİ İLE YAŞANACAK”

Dün Erdoğan’ın Batman’da yapmış olduğu konuşmayı dinledim. ‘Size 14 Mayıs’tan sonra yeni bir baharı yaşatacağız’ diyor. Evet biz de halkımıza diyoruz ki; esas bahar Tayyip Erdoğan’ın gidişi ile yaşanacak. Çünkü onlar bu ülkeye kara kışı yaşattılar. Bu ülke baharda bile kara kışı yaşadı. Bu ülke yazın sıcağında bile kara kışı yaşadı. Bu ülkeye bahar, Yeşil Sol ile 14 Mayıs tarihinde elde edeceğimiz büyük başarı ve kazanımla mutlaka ama mutlaka gelecektir.

Erdoğan bugünkü konuşmasında da, ‘artık Kürt kardeşlerimizi hiç kimse tehdit edemez’. Seçim yaklaştıkça, Kürtler’in oyunu alabilmek için Kürtler’den bahsetmeye başladı. Kürtler için en büyük tehdit sizsiniz, Kürtler için en büyük tehdit AKP’dir, MHP’dir. İşte bunun için kalan 3 günde bile çok çalışacağız” diye konuştu.

Miting, sanatçı İlkay Akkaya’nın seslendirdiği ezgiler ile son buldu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA