İYİ Parti 2. Vekili çıkaramadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İYİ Parti 2. Vekili çıkaramadı!


 

Mersin’de AKP listesinden 4. Sıra milletvekili olan HÜDA PAR’lı Faruk Dinç’in, kaybettiği ve böylece İYİ Parti’nin ikinci vekil çıkardığı iddiası gerçek dışı çıktı.

HEDİYE EROĞLU
 

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekilliği seçimlerine yönelik yoğun itirazlar sürerken Mersin’de de hareketli saatler yaşandı.

Mersin’de geçerli bir milyon 212 bin 21’den yüzde 12,1 ile 145 bin 982’sinin oyunu alarak 4’üncü parti olan İYİ Parti, bir vekil çıkarabildi.

Mersin’de 2018 seçimlerinde toplam oyların yüzde 13,64 ile 153 bin 673’ünü alan parti, iki vekil çıkarmıştı. 

Mersin’de büyük kan kaybı yaşayan İYİ Parti, sonuçlara itiraz ederek, ikinci vekili çıkarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.

 

İYİ PARTİ’Lİ ASLAN 2. VEKİLİ ÇIKARDIKLARINI İDDİA ETTİ

İYİ Partili Mehmet Aslan, Mersin'de İYİ Parti'nin sandık sonuçlarına yönelik itirazları sonucunda AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA-PAR'lı Faruk Dinç’in vekilliği kaybettiğini böylece İYİ Parti'nin Mersin'den ikinci vekil olarak Aydın Enes Seydanlıoğlu’nu çıkardığını iddia etti.

 

HÜDA PAR: “GERÇEK DIŞI”

Söz konusu haberi yalanlayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin, “Mersin ve Batman’daki seçim sonuçlarına ilişkin haberler, tamamen gerçek dışı olup manipülasyon amaçlıdır. Batman’da itirazlar önemli oranda değerlendirilmiş olup süreç kapanmıştır. Mersin de ise 11.413 gibi açık ara ile kazanılmıştır. Herkes işine baksın…” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA