Anamur ve Gülnar doğal gazla buluşuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur ve Gülnar doğal gazla buluşuyor


 

Aksa Doğalgaz, Anamur ve Gülnar ilçelerinde doğal gaz altyapı çalışmalarına başladı.

Haber Merkezi

 

Türkiye genelinde 27 il, 260 ilçe ve beldede faaliyet gösteren Aksa Doğalgaz,40 bin kilometreyi bulan şebeke uzunluğuyla dağıtım bölgelerindeki 5 milyona yakın abonesine gaz arzı sağlıyor. Çukurova’da genişleme faaliyetlerini sürdüren Aksa Doğalgaz, Mersin’in iki ilçesini daha bu kış doğal gazla buluşturacak. Aksa Çukurova Doğalgaz’ın faaliyetleri kapsamında Mersin ilinin Anamur ve Gülnar ilçelerinde başlayan doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla her iki ilçede toplam 5 bin 740 adet abone doğal gaza kavuşacak.

 

ERDEMLİ, SİLİFKE VE MUT’TAN SONRA…

Altyapı çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlayacaklarının bilgisini veren Aksa Çukurova Doğalgaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman, “Mersin’in merkez ilçeleri Yenişehir, Mezitli, Akdeniz ve Toroslar’ın yanı sıra Tarsus ilçesine doğal gaz ulaştırıyoruz. Geçen yıl doğal gaz arzı sağladığımız Erdemli, Silifke ve Mut ilçelerimizden sonra bu yıl Anamur ve Gülnar ilçelerimizde altyapı çalışmalarına başladık. Ayrıca Bozyazı ve Aydıncık ilçelerimiz de yatırım planımızda yer alıyor, bu ilçelerimizin altyapı çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlamayı planlıyoruz. Aksa Çukurova Doğalgaz olarak Mersinli vatandaşlarımıza doğal gaz ulaştırmak için faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz.Amacımız, her yıl daha fazla vatandaşımıza doğal gaz ulaştırmak. Bunun için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İlimiz genelinde 2 bin 014 kilometreye ulaşan doğal gaz şebekemizi her geçen yıl daha da büyütürken faaliyetlerimizin sonucunda şehrimizin havasının hem hissedilebilir hem de ölçülebilir oranda temizlenmesine katkı sağlıyor olmak bizi ayrıca gururlandırıyor. Altyapı çalışmalarına büyük bir heyecan ve mutlulukla başladığımız Anamur ile Gülnar ilçelerimize yaptığımız yatırımın vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

YALNIZCA MUTFAKTA DA KULLANILABİLİYOR

2023 yılı içerisinde Mersin’de yapacakları yatırım miktarının yaklaşık 269 milyon TL değerinde olduğunu ifade eden Duman, 215 bin adet aboneye hizmet verdiklerini belirtti. Duman, “Doğal gaz hem temiz hem kullanımı kolay hem de ekonomik bir enerji kaynağı olarak önemli fırsatlar sunuyor. Evlerin her yerinde güvenle kullanılabilen doğal gaz pişirmede ve sıcak su kullanımında tüpe göre yaklaşık 4,5 kat, ısınmada ithal kömüre göre ise 3,5 kat daha ekonomik. Ayrıca altını çizmem gerekiyor ki, sadece mutfakta doğal gaz kullanımı için tüm evin doğal gaz dönüşüm işlemlerinden geçirilmesi gerekmiyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA