CHP tabanında tepki sinyalleri! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP tabanında tepki sinyalleri!


 

Parti için yıllardır verdiği mücadele sonrası milletvekilliği listesinde seçilebilecek sırada bir adaylık beklentisi oluşan Şerife Arıcı Yıldız, buna rağmen 11. sırada aday gösterilmesine yönelik sessizliğini ince bir sitem ile bozdu. Milletvekilliği listelerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından dizayn edildiği iddia edilmiş ve özellikle parti için bugüne kadar çalışmamış isimlerin seçilebilir sıradan aday gösterilmesinin tabanda rahatsızlık yarattığı öne sürülmüştü.

HEDİYE EROĞLU

 

Milletvekilliği listelerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından dizayn edildiği iddia edilmiş ve özellikle parti için bugüne kadar çalışmamış isimlerin seçilebilir sıradan aday gösterilmesinin tabanda rahatsızlık yarattığı öne sürülmüştü.

Parti tabanındaki sessizlik, CHP’nin Mersin’de yıllardır en önemli emektarlarından olan Şerife Arıcı Yıldız’ın açıklamaları ile bozuldu.

Seçim dönemlerinde gerek elini taşın altına koyup aday olarak gerekse de parti için kapı kapı gezerek destek isteyen Yıldız, milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde parti tabanında yaşanan rahatsızlıkları da üstü kapalı dile getirmiş oldu.

Şerife Arıcı Yıldız gibi parti emektarlarının çabasıyla CHP tarihinde Mersin’de 5 milletvekili çıkartmakla övündü. Başarının mimarlarından olan Yıldız ise yaptığı ince sitemle yıllardır bütün çabalarına rağmen seçilecek yerlerden aday gösterilmeyenlerin sesi oldu.

 

SEÇİLECEK SIRADA BİR ADAYLIK BEKLENTİSİ OLUŞTURMUŞTU!

Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yapan Yıldız, şu paylaşımı ile dikkat çekti; “9 Aralık 2022 de aday adayı olarak başladığım 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği Seçimi ve 14- 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi süreci sona erdi.

Anne olarak çocuklarımın geleceğine, kadın olarak kadınların Türkiye'deki durumuna, hukukçu olarak hak hukuk adalete, çevreci olarak doğaya, bir Türk vatandaşı olarak ülkeme ve neferi olduğum CHP’nin iktidarı için duyduğum sorumlulukla, tüm bu alanlarda bilfiil verdiğim 20 yıllık mücadeleyi meclise taşımak için parti tabanımızdan sivil toplum kuruluşlarından ve Mersin halkından aldığım güçle milletvekili aday adayı olmuştum.

Mücadelem için dile getirilen samimiyet, cesaret ve kararlılık, Mersin halkında aday listesinde seçilecek sırada bir adaylık beklentisi oluşturmuştu. Yazık ki bu beklenti gerçekleşmedi ve yaşanan aday adaylık süreci sonunda listede 11.sırada yer verildi.

 

VİCDAN VE HAKKANİYET OLMAMASI…

Ancak adaylığım bir yere gelmek değil, partimizi ve milletimizi iktidara taşımak gibi toplumsal ve tarihsel bir sorumluluktan kaynaklanmaktaydı.

Amaç bir şey olmak değil, bir şeyler yapmaktı.

Sıra bir tarafa, kampanya boyunca bir parti neferi ve Genel Başkanımızın görevlendirdiği üzere bir Cumhurbaşkanı adayı gibi çalışmak boynumuzun borcuydu.

İlk günlerdeki sağlık sorunlarıma rağmen Toroslardan Anamur'a kadar merkez ve batı Mersinde, etkili olabildiğim tüm noktalarda çalıştım ve milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı için partimize ve İttifakımıza oy taşıdım.

Seçim çalışmalarına seçimden önceki gün saat 17:00 itibarıyla son verdim.

Her şey gibi siyasetin içinde de vicdan ve hakkaniyet olmamasının onu eksilteceğini ve değersizleştireceğini düşünürüm.

Bu nedenle bu uğraşımda da vicdanımın gereğini yaparak 11.sıradan, iktidar mücadelemize, Mersin'den aldığımız başarılı sonuca verebileceğim azami katkıyı verdim.

Çocuklarıma, tarihe, partimize, Mersin'e ve ülkeme karşı görevimi yaptım. Bu vicdan rahatlığıyla, gelecek için umudu hiç eksiltmeden, avukatlık ofisime ve hep yer almaktan onur duyduğum halkımızın bağrına dönüyorum.

Mücadelemize, verdikleri destekle değer ve güç katan aileme, yoldaşlarıma, partililerime, Parti Örgütlerimize ve Mersin halkına teşekkür ediyorum. 28.Dönemde milletvekili olan arkadaşlara başarı diliyorum... Size söz umut bitmeyecek!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA