Mersin’in vekili olun! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in vekili olun!


 

TBMM 28. Dönem Mersin Milletvekilleri CHP’den: Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış, Mehmet Emin Ekmen, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, AKP’den: Nureddin Nebati, Ali Kıratlı, Havva Sibel Söylemez ve Faruk Dinç, Yeşil Sol Parti’den: Ali Bozan ve Perihan Koca, MHP’den: Levent Uysal ve İYİ Parti’den: Burhanettin Kocamaz yemin ederek resmen göreve başladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28'inci yasama dönemi, 14 Mayıs’ta seçilen milletvekillerinin yemin töreniyle başladı. Yeni dönemde Mersin’i temsil edecek olan 13 milletvekili; CHP’den: Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış, Mehmet Emin Ekmen, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, AKP’den: Nureddin Nebati, Ali Kıratlı, Havva Sibel Söylemez ve Faruk Dinç, Yeşil Sol Parti’den: Ali Bozan ve Perihan Koca, MHP’den: Levent Uysal ve İYİ Parti’den: Burhanettin Kocamaz yemin ederek resmen göreve başladı.

“MERSİN’İN VEKİLİ, SESİ OLUN!”

Yemin töreni sonrası sosyal medyadan yapılan paylaşımlar ile milletvekillerine seçimler sonrası kenti unutmayarak, kent için çalışma çağrısı yapıldı. Paylaşımlarda “Mersin’in vekili, sesi olun!” çağrıları öne çıktı.

 

SEÇİMDE NE OLMUŞTU?

Mersin’de 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine katılım yüksek oldu. 1 milyon 264 bin 211 seçmenin oy kullandığı kentte, seçimlere katılım oranı yüzde 89,40 olurken, bu oyların 1 milyon 235 bin 948’i geçerli sayıldı.

Geçerli oyların 382 bin 735’ni alarak yüzde 30,97’lik oy oranı elde eden CHP 5 milletvekili çıkarırken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi birinci sıradan aday gösteren AKP, 305 bin 661 oy alarak yüzde 24,73’lük oranla 4 milletvekili çıkardı. Yüzde 13,25’lik oranla 163 bin 768 oy alan Yeşil Sol Parti 2, 148 bin 329 oy alan MHP, yüzde 12’lik oranla 1 milletvekili ve 147 bin 269 oy alan İYİ Parti ise yüzde 11,91’lik oranla 1 milletvekili çıkardı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA