Aydıncık’tan trafik isyanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aydıncık’tan trafik isyanı!


 

Mersin’in Aydıncık ilçesinde yöre sakinleri yerleşim yerinin ortasından geçen D-100 Karayolu üzerinde eylem yaparak, yaşanan trafik sorunlarına çözüm istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in en küçük ilçelerinden olan ancak batı Mersin’de artan trafik yoğunluğundan nasibini alarak büyük sorunlar yaşayan Aydıncık halkı yaşadıklarına isyan etti.

Sorunlara çözüm üretebilmek için Aydıncık Kent Konseyi bünyesinde Trafik Güvenliği Çalışma Grubu kuran ve İlçe Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan’ı makamında ziyaret eden Aydıncıklılar, seslerini duyurmak için son olarak Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER) önderliğinde, yerleşim yerinin ortasından geçen D-100 Karayolu üzerinde eylem yaparak, yaşanan trafik sorunlarına çözüm istedi.

İŞTE TALEPLER!
Trafik terörüne kurban verilenler anısına yola karanfiller bırakan Aydıncık sakinleri adına burada bir basın açıklaması yapan AGİKDER Başkanı Mustafa Şimşek, Aydıncık’ta trafik güvenliğinin sağlanmasına ilişkin taleplerini sıraladı.

İlk olarak altyapı yatırım eksikliklerinin tamamlanmasına yönelik taleplerini kamuoyuyla paylaşan Şimşek, “İlçe merkezinde kamulaştırılması tamamlanan güzergahta, yeterli düzeyde karayolu şeridi, emniyet şeridi ve yaya kaldırımlarının tamamlanması gerekiyor.

 

HIZ KONTROLÜNÜ SAĞLAMAK İÇİN ELEKTRONİK TAKİP SİSTEMİ KURULMALI

Trafik güvenliğini sağlayacak şekilde uzmanların uygun göreceği noktalarda kavşaklar oluşturulması, gerekli trafik sinyalizasyonu ve levhalarının tamamlanması da sağlanmalıdır.

Şehir merkezindeki hız kontrolünü sağlamak amacıyla elektronik takip sistemi kurulmalıdır.

Büyükalan ve Merkez Mahalle çarşıları için otopark yapılması, şehirler arası karayolundan ayrı olarak mahalleleri birbirine bağlayacak şehir içi ana arter caddeler yapılması, imar planında bulunan mahalle aralarındaki yolların açılması sağlanmalıdır” dedi.

“YOĞUN VE CAYDIRICI TRAFİK DENETİMLERİ YAPILMALI”

Daha sonra idari karar ve yaptırımlara yönelik talepleri dile getiren Başkan Şimşek, “Herkesin mutlak suretle trafik kurallarına uymasını sağlayacak yoğunlukta ve caydırıcılıkta trafik denetimlerinin yapılması sağlanmalı.

Hemşerilerimizin önerileri ile oluşturulan çözümlerin iletilmesi, devletin bu konuda yapacaklarının öğrenilmesi ile önerilerden yapılmayacak olanlarının nedenlerinin izah edilebilmesi amacıyla; sorunlar çözüm yoluna girinceye kadar İlçemiz Kaymakamı Başkanlığındaki Aydıncık İlçe Trafik Komisyonu ile AGİKDER ve Kent Konseyi Çalışma Grubu temsilcileri ile işbirliği içinde olunmaya devam edilmesi gerekmektedir.

 

KAZA RİSKİ YÜKSEK YERLERE İNCELEME ÇAĞRISI

Karayolları Bölge Müdürlüğü uzman ve mühendislerinin, Aydıncık’ta kaza olasılığı yüksek noktalarda yerinde inceleme yapılarak çözüme yönelik tedbirlerin hızlıca hayata geçirilmesi, bu incelemelere AGİKDER ve Çalışma Grubu temsilcilerinin de gözlemci olarak katılmasının sağlanmalıdır.

Bilgilendirme, eğitim ve kamuoyu oluşturulmasına yönelik taleplerimiz de önemlidir. Bu kapsamda tüm sürücülerin trafik kurallarına uygun davranması, trafik denetimleri ve yapılan uygulamalara gerekli saygının gösterilmesi sağlanmalıdır.

Tüm Çalışma Grubu paydaşlarımızın ve hemşerilerimizin her birinin kendi sosyal medya hesaplarında topyekun trafik konusunda eğitici paylaşımlar yapılması sağlanmalıdır.

Devletin kayıtlarında bulunan son bir yıl içindeki kazalara ilişkin detaylı istatistiki bilgiler ile geçmiş yıllara ait ölümlü kaza ve ölüm sayılarının AGİKDER ve Çalışma Grubu ile paylaşılması gereklidir.

Trafik güvenliğine ilişkin işin uzmanları ile her türlü işbirliği yapılarak, uygun yöntemler ile Aydıncık genelindeki okullarda eğitici ve farkındalık yaratacak faaliyetlerin daha fazla yapılması, trafik sorunu çözüm yoluna girinceye kadar, düzenli aralıklarla sık kaza yapılan noktalarda gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi yapılacağından yetkililerin gerekli önlemleri alması önemlidir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA